Fc Harlingen verliest cruciale wedstrijd

Na vier competitie wedstrijden, staat de fc Harlingen in de stand in de derde klasse A troosteloos onderaan met nog nul punten. De tegenstander van afgelopen zondag, Nicator, had voor deze wedstrijd ook nog geen punten behaald. Door fc Harlingen met 5-0 te verslaan zijn zij gestegen op de ranglijst.

Deze middag ging wat de fc Harlingen betreft er nogal wat mis. Bijna alle duels werden verloren, er werd zeer slecht gepasst, men stond niet goed, het was los zand en je kan ook zeggen dat iedereen er lang niet voor honderd procent voor ging. Hierop waren Arjan Outhuyse en Janbauke Tolsma de uitzonderingen. Arjan speelde verdienstelijk, deze keer als laatste man. Voor trainer Duco Mulder een hele puzzel om de zaak weer op de rails te krijgen. Misschien zouden een aantal spelers die nu niet mee doen, maar wel spelen in een ander team, zich moeten bedenken.

Fc Harlingen speelde eerst tegen de strakke wind in. Justin Attema deed wel mee. In afwachting van de uitspraak van de tuchtcommissie mocht hij spelen. Het begin en eigenlijk de hele wedstrijd was rommelig, lange halen, hoge ballen, soms erg moeilijk te verdedigen. Het eerste positieve van de fc Harlingen, na een kwartier, was goed doorgaan van Janbauke. Hij zette voor, maar niemand wist die voorzet af te ronden. Een paar vrije trappen leverden ook niets op. Er kwamen ook wat kleine kansjes voor Niels Vlottes en Lee-Roy Purvis. De afronding leek echter nergens op. Sander Zeilmaker speelde op het middenveld. Hij speelde geen gelukkige wedstrijd en Ane Schaap speelde meer tegen zichzelf, omdat er weinig lukte, dan tegen de tegenstander.
In de 16e minuut kreeg Nicator, tot dan ook totaal niet gevaarlijk, op links een corner. Hun laatste man, Daniel de Vos ongeveer twee meter, ging mee naar voren en hij kon ongehinderd bij de tweede paal inkoppen en zo de thuisclub op een 1-0 voorsprong zetten. Even hierna moet Mateusz Ype geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Nils Podt. Daniel Matakupan verhuisde van rechterspits naar rechtsachter. Lee-Roy schoot, in een goede positie, veel te zwak in. In de 45e minuut kreeg fc Harlingen de genadeklap. De linker spits passeerde vier verdedigers alsof ze er niet stonden, ze deden ook heel weinig om hem tegen te houden. Hij speelde de bal af op Ferry Stoelwinder die van dichtbij de 2-0 binnenschoot.
In de tweede helft speelde Sander in de spits. Justin wat meer op rechts. Nicator begon vanaf de aftrap voortvarend, een prima voorzet van rechts werd maar net gemist. De vrije trappen deze middag voor fc Harlingen werden slecht ingeschoten en veelal naast. In de 55e minuut waren er weer en paar kleine kansjes voor Niels en Lee-Roy. Maar het bleef bij kansjes. Arjan probeerde ook vanuit achter de voorwaartsen te bereiken, hij strandde echter ook. Stefan gaf wel een paar goede lange ballen. De voorwaartsen verspeelden echter steeds de bal. Nicator kreeg veel ruimte en veel tijd om uit te verdedigen. Het middenveld van fc Harlingen werd totaal overspeeld. Op een uitbraak van Nicator redde doelman Helvrich met de voet en voorkwam zo een doelpunt. Even later in de 64e minuut echter ging een schot vanaf dertig meter, wel snoeihard over de grond van Nictor speler Berend Tolsma, onder hem door het doel in en zo kwamen de Leeuwarders op 3-0. Na een lichte overtreding van Stefan, kreeg hij van scheidsrechter Achttien de gele kaart. In de 74e minuut kon Ferry Stoelwinder zo doorlopen en de 4-0 scoren. Jesse de Groot verving hierna Niels Vlottes. In de 80e minuut moest fc Harlingen weer wisselen. Janbauke verliet geblesseerd het veld en Kenneth Dijkstra was zijn vervanger. De wedstrijd was gespeeld. Toch scoorde Nicator nog een keer en weer was het Stoelwinder die de 5-0 maakte. Het laatste feit van de wedstrijd was een kopbal van Stefan op de lat.
Opnieuw dus geen punten voor de Harlingers. Wil men ooit punten behalen, dan zal er minimaal met zijn allen, net als tegen Trywalden, voor geknokt moeten worden. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden, te beginnen volgende week.