FC Harlingen speelt niet best maar wint toch

HARLINGEN - Een stevige wind stond er recht over het veld, en die wind had fc Harlingen in de eerste helft mee. Harlingen begon met Lolke Visser op doel, achterin Matheusz IJpe, Stefan Adema, Albert Nieuwenburg, Andre Sopacua in het midden, Jorik Erents, Ralf van Hurck, Lee-Roy Purvis, Niels Outhuyse en voorin Barry Hamstra en Kevin Jaarsma. Jammer genoeg was topvlagger Johan OSI geblesseerd maar hij werd goed vervangen door de heer Van Loon.

Het bleek al gauw dat Harlingen moeite had met deze wind en zeker met de tegenstander Oosterlittens. Na dertien minuten werd er zwak uitverdedigd en stond plotseling Gerrit Renze Stremier vrij, gelukkig werd zijn te slap schot door keeper Lolke Visser naast getikt. Het wilde Harlingen maar niet lukken om in het spel te komen, ook al omdat de tegenstanders er zo nu en dan vrij hard in ging en geen goed voetbal toeliet.

Na achttien minuten passeerde Barry Hamstra twee man op snelheid. Helaas was zijn voorzet veel te zacht. Het werd pas echt gevaarlijk toen Stefan Adema het van ver probeerde. De keeper liet de bal van zich afspringen en vanaf links tikte Barry Hamstra de rebound op de paal.
Harlingen viel wel aan, uit een combinatie Barry Hamstra en Niels Outhuyse knalde de laatste tegen de keeper aan. Met het aanvallen creëerden Harlingen toch weinig kansen en de vrije trappen en corners die men kreeg werden niet erg sterk genomen. In de 29e minuut was er weer een corner die werd genomen door Lee-Roy Purvis vanaf rechts, het werd een indraaier en keeper Jan Pieter Bootsma raakte de bal nog wel maar hij ging er wel in; 1-0, dit was dus wel een goeie corner.
Harlingen bleef de aanval zoeken maar Oosterlittens bleef loeren op een counter. Gelukkig wist Stefan Adema zo’n counter op het laatste moment te onderscheppen. In de 44e minuut was er een overtreding op Barry Hamstra, de zoveelste. De vrije trap die dat opleverde werd goed genomen door Jorik Erents maar de keeper dook de bal uit de korte hoek. De laatste minuten waren erg rommelig, zo kreeg Teunis Regeling een dot van een kans maar Lolke Visser lag in de baan van het schot. Er waren nog wat harde charges van de Oosterlittens-defensie waar scheids C. Koper te slap tegen optrad.

Het bleef 1-0 tot aan de rust en in de tweede helft kreeg Oosterlittens de stevige wind mee. In de 54e minuut was het even billenknijpen voor de fc Harlingen, de tegenstanders waren keeper Visser al voorbij maar ze brachten de bal wel heel slecht voor. Dat was ook hun zwakke plek; de inzet was goed ze waren se hard as een bikkel maar de techniek dat hield niet over. Lee-Roy Purvis werd gewisseld en Robbin Regtop kwam daar voor in. Na 63 minuten weer een lange bal naar voren van Oosterlittens en net op dat moment vergat men achterin Teunis Regeling te dekken en die zei, hartelijk dank, en maakte 1-1.
Hier werden we niet echt vrolijk van, must nou us sien nou winne die lui oek nog, zei een niet erg positieve supporter. Jorik Erents werd gewisseld en Rick Siemonsma kwam er in. Een mooi passje van Robbin Regtop bracht Andre Sopacua in een kansrijke positie, zijn schot was echter wat onbeheerst en ging over. De wedstrijd bleef niet best maar Harlingen nam toch langzamerhand het heft weer in handen. Sopacua ging er geblesseerd uit en voor hem kwam Bram Wijbenga er in. Er bleef nu druk op het Oosterlittens doel maar in die aanvallen zat niet echt overtuiging. En Oosterlittens bleef counteren, echter achterin speelde Albert Nieuwenburg een solide partij en pakte enkele ballen keurig af.
En toen zo’n drie minuten in de extra tijd kreeg Harlingen weer een corner. Die ging de hardwerkende Ralf van Hurck op rechts nemen met zijn linkerbeen. Alles was nu mee naar voren, de bal draaide mooi voor, en zowel Barry Hamstra als ook Stefan Adema gingen de lucht in. Stefan Adema bleek even hoger te komen en kopte de bal prachtig in de rechterhoek, 2-1. De scheids liet nog even doorspelen, dat deed hij in de eerste helft ook al veel te lang, maar Harlingen sleepte deze overwinning uit het vuur. Zeker een terechte overwinning maar wel met slordig voetbal, maar de puntsjes telle nou seun.