Voetbal

Fc Harlingen presenteert: fc Harlingen Old Stars ? Oud sc Heeren

Door Jeroen Pietersma
Na maanden voorbereiding is het dan eindelijk weer familieweekend bij fc Harlingen, met een fantastische opening: Vanavond betreden de mannen van Oud sc Heerenveen de velden van fc Harlingen en nemen zij het op tegen fc Harlingen Old Stars.

Het familieweekend is een jaarlijks terugkerend evenement, het seizoen wordt feestelijk afgesloten. Kampioenen of niet, elk seizoen moet afgesloten worden met een goed gevoel. Er wordt vooral geproost op alle vrijwilligers die het hele seizoen voetbal mogelijk maken voor jong en oud.

Het is namelijk allemaal niet zo vanzelfsprekend dat een club ‘gewoon maar’ draait. Daar komen behoorlijk wat factoren bij kijken. Denk daarbij aan het besturen van een verenging, ook dit gaat niet zonder slag of stoot, maar er worden echt vorderingen gemaakt, hoe klein soms ook. Maar vergeten ook vooral het kantinepersoneel niet, zij zorgen dat onze spelers maar ook de bezoekers goed verzorgd worden. Zonder de sponsorcommissie geen sponsors. En dan ook zeker de (groot) ouders niet te vergeten. Zij, die elke keer de kinderen brengen en halen tijdens wedstrijden en de kinderen steunen langs de zijlijn. Om vervolgens ook nog eens de was draaien in het weekend met de speler tenues. En wat dacht u van de mensen achter de wedstrijdzaken, materiaal en accommodatie beheer. De technische commissie, die het dan aan het eind van het seizoen extra op hun bordje krijgen vanwege de nieuwe indelingen. De vrijwilligers die ervoor zorgen dat de boxen weer schoon zijn en dan vooral niet te vergeten de leiders, trainers en coördinatoren die het voetballen elke dag weer mogelijk maken… en zo draait een hele club op allerlei soorten vrijwilligers.
Mede door middel van het familieweekend bij fc Harlingen, waarbij de hele familie mee kan doen, kan er terug gekeken worden op het afgelopen seizoen. Wat ging er fout, wat ging er juist goed. Want de goede dingen worden vaak vergeten. Of voor lief genomen. Er stappen mensen op, er staan (gelukkig) ook weer nieuwe mensen op. Zo gaat dat en dat is ook helemaal niet erg. Ze zoeken gewoon nog even de gezelligheid bij elkaar op, ze hewwe ut er even over en ze drinken er één. Gezelligheid en sportiviteit, dát zijn de kernwoorden voor het komend weekend.
Dit zal vanavond ook zeker te zien zijn. Want ondanks de winnaarsmentaliteit van vele spelers is sportiviteit net zo belangrijk als het winnen zelf. En vanavond zullen de spelers van fc Harlingen Old Stars het op gaan nemen tegen de sportieve mannen van Oud sc Heerenveen: Gert jan Verbeek, Niklas Tarvajärvi, Nico Kramer, Johan Akkerman, Ernst Jan Bantema, Menno van Dam, Jan de Jonge, Lammert Hoekstra, Peter Pot, Robin Huisman, Maarten de Jong en Gerald Sibon.
En de namen van fc Harlingen hoor ik u denken? Die mag u zelf invullen. Of beter, kom vanavond gewoon kijken! De wedstrijd begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk. Koop wel even een programmaboekje want dan steunt u toch een beetje onze club én u kunt nog een prijsje winnen ook.
Tot vanavond.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda