Voetbal

Fc Harlingen ontvangt vv Nicator

Door Jeroen Pietersma
De meeste wedstrijden lagen er afgelopen weekend uit vanwege de vorst. Zo ook de uitwedstrijd van fc Harlingen. Zij zouden naar Bolsward afreizen maar Koning Winter strooide roet in het eten. Voor komend weekend staan er betere temperaturen op het programma en fc Harlingen zal zondag het Leeuwarder Nicator ontvangen.

Een duel uit de kelder van de 3e klasse A. Fc Harlingen staat momenteel op de elfde plaats en vv Nicator staat slechts één plekje hoger met twee punten meer. Beide teams kwamen dus afgelopen zondag niet in actie door afgelasting en mogen nu dus op herhaling.

Eerder dit seizoen toen beide clubs nog nul punten hadden na vier duels, ging fc Harlingen in Leeuwarden hard onderuit met 5-0 en was Ferry Stoelwinder bij Nicator de ‘man of the match’ met drie doelpunten. Maar in het thuisduel, welke zich vorig seizoen afspeelde, was fc Harlingen met 3-0 te sterk. Freek Töpfer werd in het centrum aangespeeld, zijn schot was droog maar zuiver en verdween in de hoek 1-0. Een mooie en zeker dik verdiende voorsprong voor een goed spelend fc Harlingen. Vier minuten later was het weer raak. Dit keer kreeg Justin Attema de bal en met een fraaie omhaal liet hij het net weer bollen 2-0. In de 54e minuut was het wederom raak. Kevin Jaarsma kreeg de bal goed aangespeeld, hij stond tussen twee spelers in maar speelde zich met buitenkantje rechts goed vrij en speelde ook de keeper nog eens uit en tikte 3-0 binnen. En nu na vijftien ronden staan beide clubs toch weer onder elkaar.
Voor komende zondag zullen de mannen van Duco Mulder zich weer volop in de strijd gaan gooien en willen ze, net als de vorige thuiswedstrijd, de drie punten bij gaan schrijven.
De wedstrijd fc Harlingen-vv Nicator begint om zondag 19 februari om 14.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda