Voetbal

FC Harlingen naar eerste winst?

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zondag speelt fc Harlingen weer een thuiswedstrijd en dit keer komt Geel Wit van Ameland op visite. En let wel, de wedstrijd begint een uur later dus om 15.00 uur.

Harlingen deed het afgelopen zondag niet goed en dat lag hem niet echt aan het spel maar vooral aan het benutten van kansen. Dat moet en kan veel beter. Ook de komende tegenstander Geel Wit wist op Ameland niet te winnen, zij verloren van Zwaagwesteinde met 0-2 en dat was volgens hen zelf een terechte nederlaag. Wat zou het nu niet mooi zijn als fc Harlingen zijn eerste overwinning behaalde in hun nieuwe bestaan. Hopelijk is Barry Hamstra weer fit en kan hij, waar dan ook maar, ingezet worden door trainer Jaap de Jong. Volgens ons is de gehele selectie weer compleet, maar je weet het nooit, en dan moeten we toch kunnen winnen van Geel Wit.

De boel niet onderschatten en de beuk erin, dan komt het goed. Lemmer doet het nog steeds uitstekend en is nog zonder puntenverlies, ook tegen Harkema Opeinde uit zullen zij weer winnen. Nicator, dat van de vijfde naar de derde klas doorstoomde, blijft het ook verrassend goed doen. Johhannes Wijbenga doet de prognose, hij woonde in de Wielepôlle in Leeuwarden en was een goede jeugdspeler bij FVC. In Harlingen is hij verslaggever van de RSH, bij het voetbal en speelt onder andere 1e klas 3 banden op het biljart. “Ik bin net weer terug van vekaansie, seit ie op sien Leeuwarders, en dink ur maar om dat de FC winnen gaat, mits iedereen ur is.

Prognose Johannes Wijbenga
Zwaagwesteinde - Friesland 1
Leovardia - Drachten 2
Trynwalden - Oosterlittens 1
Harkema Opeinde - Lemmer 2
DTD - FFS 1
Harlingen - Geel Wit 1
Ureterp - Nicator 3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda