FC Harlingen krijgt pak slaag

HARLINGEN - Dat deze wedstrijd op een debacle uit zou lopen hadden we in het begin van de wedstrijd niet verwacht. Harlingen begon zonder Andre Sopacua (ziek), keeper Robin Wagenaar is er nog steeds niet bij en Sjouke Bootsma speelde ook nog niet. Dat was jammer want een fitte Sjouke hoort zeker in de basis te staan.

Dient ook gezegd dat trainer Hansma de Harlingers uitstekend kent want Barry Hamstra kreeg geen meter ruimte en Ralf van Hurck ook niet en dan heb je wel de angel er uit. Harlingen kreeg in de 7e minuut zelfs een kans, helaas schoot Mateusz IJpe de bal via een tegenstander over. Daarna leek het er op alsof men de bal achterin niet goed weg krijgen kon, de organisatie was niet best. Dat leverde DTD drie corners op rij op, maar meer dan ook niet.

In de 17e minuut was het dan wel raak, de bal werd weer niet goed weggewerkt en kwam op kophoogte bij Ybele Reitsma en toen waren we het haasje 1-0. Drie minuten later was het alweer malheur. Nu ging de bal al klutsend van de een naar de ander en via de rug van Albert Nieuwenburg in het doel, 2-0. DTD speelde gemakkelijk, ze waren veel feller en sommige Harlinger spelers zakten volledig door de mand. Het leek 3-0 te worden maar met een goede sliding voorkwam keeper Lolke Visser dat. Het was DTD dat drukte maar zo nu en dan lukte het Harlingen toch om gevaarlijk te worden. Een aanval van rechts werd door Kevin Jaarsma, die ook niet lekker in de wedstrijd zat, op maat aan Lee-Roy Purvis gegeven. Jammer genoeg schoot hij de bal via een tegenstander naast.

Ook in de 2e helft ging het niet beter met fc Harlingen. Men kwam er nu bijna helemaal niet meer door. Bram Wijbenga was gewisseld voor Rick Siemonsma en ook Kevin Jaarsma ging er uit voor Sander Zeilmaker. Je moet toch wat proberen als trainer zijnde, maar het werd er niet beter op, het spel bleef zwak. En DTD kregen nu nog meer kansen want veel tegenspel kregen ze niet. Thys de Jong was dan ook de eerste die in de 63e minuut 3-0 maakte. En niet veel later lag er al weer een in en ditmaal was Berend Zondervan de Schutter 4-0.

Bij de volgende aanval van DTD kwamen de spits van DTD en de keeper van fc Harlingen bijna gelijktijdig bij de bal. Toen ging de man echter veel te hard door op keeper Visser en hij raakte hem flink. Scheidsrechter W. Van der Kamp gaf de man geel en dat was een beetje aan de lichte kant. Dat was ook mede de oorzaak dat bij een volgende diepe bal, dit keer keeper Lolke Visser snoeihard doorging en de tegenstander torpedeerde. Hij kreeg volkomen terecht rood maar dat had eerder ook moeten worden gegeven aan de DTD speler.

De jeugdkeeper Sven Noordenbos kwam er in en Jorik Erents ging er uit. De penalty die dit schouwspel had opgeleverd werd natuurlijk netjes binnen getikt door Steffen Hansma 5-0. Er was geen eer meer te behalen voor de fc Harlingen. Ze hebben net als vorige week niet best gespeeld, toen hebben ze nog gewonnen maar deze tegenstander was op alle fronten even beter en dan ga je de boot in, jammer. Dat het door Hansma en Menno Deelstra nog 7-0 werd heeft alleen maar waarde voor de statistieken.