Fc Harlingen gemakkelijk langs Oosterlittens

OOSTERLITTENS - Toen we in Oosterlittens aan kwamen was het prachtig weer en kon je de lente al een beetje ruiken. En wat ook heel belangrijk was, Oosterlittens heeft een prachtige nieuwe kantine die de avond voor de wedstrijd was geopend. En dat was waarschijnlijk ook de reden dat ze deze middag gien deuk in een pakje butter skoppe konden.

Harlingen miste, zoals gewoonlijk, weer wat spelers. Barry Hamstra heeft last van de knie en komt het hele seizoen niet meer in actie, Sjouke Bootsma was skiën en Stefan Adema had niet getraind en begon dus op de bank. Toch bleek al snel dat fc Harlingen de punten mee naar huis wilde nemen, vanaf het begin kletsten ze er meteen op. Dat leverde al snel een kansje op voor Lee-Roy Purvis maar die ging helaas nog mis. In de 10e minuut kapte Kevin Jaarsma zijn tegenstander het bos in, speelde de bal naar Jorge Pirez en die tikte de bal netjes binnen; 0-1.

Oosterlittens zette de billug ur wel teugen an maar er zat totaal geen lijn in hun spel. Een mooi doelpunt werd er gemaakt in de zestiende minuut. Jorik Erents speelde de bal goed op Matheusz Ijpe, die zette hard voor en Jurjen Hofstra kopte de bal à la Bep Bakhuizen in zijn eigen doel; 0-2. Drie minuten later stuurde Jorik Erents, Jorge Pirez de diepte in en ook hij was niet zelfzuchtig en trok de bal voor waar Kevin Jaarsma de bal simpel in het doel schoof; 0-3. Maar het werd nu voor het fc Harlingen-doel zo nu en dan ook gevaarlijk. Lolke Visser moest zelfs een keer gestrekt om een doelpunt te voorkomen.
In de 32e minuut kreeg Teunis Regeling een 100 procent-kans om Oosterlittens aan een treffer te helpen. Hij schoot echter zo ver over en richting Wiewerd dat die mummies zich dood skrokken binne. De laatste kans voor de rust was voor Kevin Jaarsma; die ging mis en toen kon men aan de thee met een 0-3 voorsprong voor een fc Harlingen dat goed speelde.

Oosterlittens startte in de tweede helft toch wat aanvallender en keeper Lolke Visser moest dit keer de bal al stompend wegwerken. En er was nog een kansje, dus leek het dat fc Harlingen onder druk kwam, maar dat duurde maar een minuut of tien, toen nam Harlingen weer het heft in handen. In de 57e minuut werd Lee-Roy Purvis aangetikt in het strafschopgebied en dat leverde een strafschop op en die werd netjes benut door Kevin Jaarsma; 0-4. Inmiddels had Achabar Feijenoord op een 2-0 voorsprong gezet er waren voor het eerst zowel Feijenoorders, Ajaxieden als Harlinger allemaal teugeliek blied.
Stefan Adema kwam van de bank en hij kwam er in voor Niels Outhuyse, die goed had gespeeld. Maar ook het middenveld met Ralf van Hurck, Jorik Erents en Lee-Roy Purvis bouwde goed op en was attent, net als de rest.

Na de strafschop liet Harlingen de teugels wat vieren en kon Oosterlittens proberen de eer te redden. Een schot van Regeling ging via een tegenstander net naast, een schot van Gerrit Renze Stremier werd gepakt door Lolke Visser en een inzet van Jip de Bakker kwam op de lat. Ralf van Hurck en Jorge Pirez werden gewisseld voor Arjan Outhuyse en Yasin Fagouss en toen bleek dat de fc Harlingen wel degelijk talenten in huis heeft van 16 en 18 jaar. Harlingen kreeg nog wel wat kansjes maar de stand bleef ongewijzigd, ze vonden het wel goed zo. Ik stond even bij oud hoofdklassekaatser Evert Heeg en die zei: littens koe ur niks van beste man, ze hadden juster net naar dat feestje motten in die neie kantine. Daar lag het natuurlijk niet alleen aan; fc Harlingen was gewoon verreweg de beste ploeg op deze mooie lentemiddag en speelde een goeie partij. WvD