Fc Harlingen bekert niet door

HARLINGEN - Het was voor deze wedstrijd tegen Sint Anna al bekend dat Harlingen niet naar de volgende ronde zou gaan. Voor Sint Anna was die kans er nog wel, dus Sint Anna had er wel zin in. Harlingen overigens ook wel, maar het grote euvel in de vorige twee wedstrijden was het benutten van de kansen en dat was dit keer niet beter.

In de eerste helft was Sint Anna de iets betere ploeg maar veel grote kansen kregen ze niet. Ja een schot moest door keeper Wagenaar worden over getikt. En ze kregen drie keer achter elkaar een corner die niets opleverden. Harlingen was gevaarlijk met wat uitvallen. Zo leek Barry Hamstra de keeper te omspelen maar de bal ging iets te ver naar buiten. Een afstandsschot van Barry ging net naast en Kevin Jaarsma’s voorzet was net te kort. Sint Anna wist uit een corner een bal net naast te koppen en een uithaal van Barry Hamstra was een prooi voor de keeper. Jammer was dat Matheusz IJpe in de laatste minuten van de eerste helft nog een gele kaart werd aangesmeerd maar dat was een foutje van de scheids. Het bleef 0-0 en dat was misschien wel de juiste stand.

In de tweede helft leek de fc Harlingen over wat meer lucht te beschikken en ze speelden ook nog wel redelijk goed. In de 53e minuut een goeie aanval: Barry Hamstra tikte op Jorik Erents, die bediende Niels Outhuyse op maat, die mistte de bal en ook de rebound ging over. Stefan Adema moest met een dijbeenblessure het veld verlaten en Sander Zeilmaker viel in. Harlingen had dus aanvallende bedoelingen; een verdediger voor een aanvaller.
Na 59 minuten weer een kans: Kevin Jaarsma gaf de bal goed op Lee-Roy Purvis maar die werd duidelijk van achteren aangetikt, een strafschop dachten wij, maar die kreeg Harlingen niet. Het was negen minuten later toen Sander Zeilmaker werd neergelegd en weer geen strafschop, de scheids durfde die zeker niet te geven. Kevin Jaarsma werd gewisseld voor Justin Attema. En fc Harlingen, dat nu wel degelijk sterker was, ging door met kansjes missen. Niels Outhuyse kopte net mis, vervolgens leed Jorik Erents balverlies en kreeg Sint Anna een mooie kans maar die ging ook mis. Goed doorgaan van Sander Zeilmaker zorgde ervoor dat Justin Attema een honderd procentkans kreeg maar de keeper stond in de weg. Er kwamen nog een paar: Niels Outhuyse kopte net naast, kopbal Barry Hamstra over, schot Justin Attema over. Er volgde een lange solo van Sjouke Bootsma, hij bracht de bal bij Justin Attema, die schoot goed in maar de bal ketste op de paal. De rebound kwam bij Sander Zeilmaker en die schoot over. Je wudden ur een bitsje moedeloos van. Ja en dan krijg je natuurlijk de kous op de kop, drie minuten voor tijd leed Ralf van Hurck balverlies en Gerrit Strikwerda scoorde netjes 0-1 uit dat buitenkansje. Dan is het over en uit. Hoewel Harlingen, zeker in de tweede helft, veel sterker was, verloren ze toch. En het voetbal was niet eens slecht, maar och lieve jongens die kansen daar mutte ur wel een paar van in. Begin daar volgende week in Leeuwarden tegen Nicator dan maar mee.