Fc Harlingen 35+ door naar Noordelijke finale NK 35+

Afgelopen vrijdag speelde het 35+ team van fc Harlingen de voorronde van het NK 35+ in Leeuwarden bij sc Leovardia. Ze hadden zich eigenlijk ingeschreven voor de voorronde op het sportpark van Zeerobben maar door te weinig inschrijvingen op deze locatie mochten ze naar Leeuwarden. Voordeel van deze locatie was wel dat sommige spelers goede herinneringen aan dit sportpark/kantine hadden. Geselecteerd voor deze avond waren de volgende spelers: Marcel Touwslager, Drewes Janssen, Johan Janssen, Ralf van Hurck, Erik Hoekstra, Mark Koornstra, Sjoerd Stellingwerf, Klaas Bouma en Dick Tilstra en deze spelers stonden onder begeleiding van Peter Beuker en Willem Noorloos.

De eerste wedstrijd van deze avond was tegen het 35+ team van Leeuwarden Zwaluwen. Gelijk vanaf het begin werd het doel van Zwaluwen bestookt en al snel volgde er een mooie kans voor de stagiair bij fc Harlingen. Jammer was dat deze kans niet aan hem besteed was en meteen voelde hij de druk van zijn begeleiders. Extra handicap werd in deze wedstrijd dat sommige spelers dachten dat ze zes tegen zeven moesten spelen. Eerst liet iemand na een iets te pittige overtreding aan de scheids weten dat hij echt niet zo hard en lang hoefde te fluiten want zoals hij zei: “Ik sta vlak naast die juh, nou bist al dien lucht kwiet”. Gevolg: de speler mocht even vijf minuten van een welverdiende pauze genieten. Inmiddels werd wel de 1-0 gemaakt en werd deze eerste wedstrijd rustig uitgespeeld na het missen van een aantal goede kansen.

De tweede wedstrijd van de avond was tegen het sterke sc Leovardia. Het begin van deze wedstrijd was duidelijk voor fc Harlingen en na een paar goede onderscheppingen gevolgd door twee messcherpe counters stonden ze door doelpunten van de gebroeders Janssen snel op 2-0. Er volgende een reeks aan kansen maar ze lieten het na om ze met een grote nederlaag de kantine in te sturen. Uit weer een mooi aanval viel dan toch na ongeveer vijftien minuten spelen de 3-0. Leovardia bleef het proberen en gaven zeker nog niet op en Marcel hield tot vlak voor tijd zijn doel schoon. Uit een kluts maakte Leovardia uiteindelijk toch nog de eretreffer. Door deze overwinning mocht fc Harlingen zich de poulewinnaar noemen en konden ze in de finale aantreden tegen Leovardia 2 Za.

De finale was niet langer dan vijftien minuten. Nu hadden de meeste spelers hier geen probleem mee, de eerste pijntjes kwamen nu toch wel boven. Vanaf het begin werd deze tegenstander gelijk vastgezet en al snel zette Ralf fc Harlingen met een mooi afstandsschot door de benen van de keeper op 1-0. Dit kwam volgens een aantal van fc Harlingen doordat zijn benen wel heel erg dezelfde stand hadden als iemand van hun eigen team. Na deze 1-0 volgde heel snel de 2-0, na een aanval die afgerond werd door Johan. Leovardia was nu wel wakker geschud en begon nu toch sterk aan te dringen. De boomlange spits van hun was een plaag voor de Harlinger achterhoede en werd vaak gezocht met een lange bal maar, zoals al de hele avond, verkeerde Marcel in een bloedvorm. Na een klein foutje op één van die lange ballen scoorde Leovardia toch de 2-1. Er volgden nog een paar lange minuten met een aantal goed mogelijkheden voor Leovardia maar gescoord werd er niet.
Na deze toernooiwinst mogen ze nu op 3 juni in Meppel bij fc Meppel aantreden in de districtsfinale om uit te maken wie er naar de finaledag op 11 juni in Zeist mag.