Fc Harlingen 2 promoveert naar reserve 1e klasse

Fc Harlingen 2 is Pinkstermaandag gepromoveerd naar de res. 1e klasse, na een prima wedstrijd tegen 1e klasser Jubbega. Harlingen wist de thuiswedstrijd met 6-2 te winnen, nadat de uitwedstrijd ook al met 3-5 was gewonnen. Zodoende promoveerde het tweede naar de 1e klasse, wat voor onze jonge vereniging een mooie prestatie is. Er zijn niet veel 3e klassers waarvan het tweede elftal in de 1e klasse uit komt.

Fc Harlingen begon met, van een blessure teruggekomen, Ralf van Hurck en dit was duidelijk te zien aan het veldspel. Met deze rasvoetballer in het veld lijkt voetbal soms wel heel simpel, deze speler beschikt nog steeds over veel klasse. Fc Harlingen begon toch wat nerveus en voetbalde een beetje te gespannen en te gehaast. Na een kwartier volgden de eerste kansen. Het was Barry Hamstra die zijn inzet van de lijn zag gekeerd en vijf minuten later was het de ijzersterk spelende Patrick de Waard die fantastisch inkopte. Helaas stond er weer een speler goed opgesteld op de lijn. Door deze kansen groeide het vertrouwen en kreeg fc Harlingen de touwtjes stevig in handen. De verdediging onder leiding van Johan de Jong en Matthieu Visser stond als een huis en gaf niets weg. De ruststand leek 0-0 te gaan worden maar in de 43e minuut was het aanvoerder Frank Claasz Coockson die goed doorzette, de bal veroverde en Barry Hamstra een niet te missen kans bood. Barry faalde ook niet, en het was 1-0.

In de tweede helft nam Jubbega wat weer risico’s en kreeg fc Harlingen wat meer ruimte, en dat is nu net wat ze niet moeten krijgen met een speler als Jorge Pires voorin. Deze goede en super snelle speler liet de verdediging keer op zijn hielen zien. De 2-0 bleef dan ook niet lang uit, het was Jorge Pires die drie man passeerde en de vrijstaande Barry Hamstra niet over het hoofd zag, en dat betekende 2-0.
In de 20 minuut was het Bauke Zuiderhof die onreglementair werd afgestopt in het strafschopgebied en de uitstekende leidende scheidsrechter gaf terecht een strafschop. Dit buitenkansje werd uiteraard benut door topscoorder Barry Hamstra, die hiermee zijn doelpuntentotaal in de nacompetitie (vier wedstrijden) op tien treffers bracht.
In de 25e minuut een klein slippertje achterin en het stond 3-1, dit duurde niet lang want het was de goed spelende, en wederom een jeugdig talent Martin van Andel die zeer fraai scoorde, 4-1.
Het was Jorge Pires die na een mooie solo van Yassien Faggous de 5-1 binnen tikte. Het massaal opgekomen publiek kreeg waar het voor gekomen was, een mooie voetbalshow, de ene aanval nog mooier dan de andere, met in de hoofdrollen Jorge, Barry en good old Ralf van Hurck. Helaas gingen niet alle kansen erin anders was de tien zeker aangetikt. Het slotakkoord was voor Ralf van Hurck. Ralf bekroonde zijn goede wedstrijd met een wonderschone goal, waar zelfs de tegenstanders voor moesten applaudisseren. Van een meter of twintig liet hij de bal prachtig met een curve in de bovenhoek zeilen, dit betekende de 6-1. Jubbega maakte er in de laatste minuut nog 6-2 van, na een mooie aanval.

Door dit resultaat heeft fc Harlingen de goede serie wedstrijden, waarmee ze na de winterstop begonnen, met een promotie bekroont. Van de laatste veertien wedstrijden werden er maar liefst twaalf gewonnen. We hopen dat het team een beetje bij elkaar blijft, aangevuld met de talrijke jeugdige talenten, dan weten we zeker dat er volgend seizoen weer wordt meegedaan voor de bovenste plaatsen in de 1e klasse en sluiten we nog een promotie naar de hoofdklasse zeker niet uit.