Fc Harlingen 2 grijpt naast finaleplek nacompetitie

HARLINGEN - Het tweede elftal van fc Harlingen is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van de nacompetitie reserve eerste klasse. Na het gelijkspel van afgelopen donderdag bij en tegen SC Emmeloord 2 (2-2), werd er zondag, in een zeer spannende wedstrijd, met 1-2 verloren.

Ondanks de afwezigheid van een aantal basisspelers, Robbin Regtop (blessure), Matthieu Visser (blessure) en Johan de Jong (werk) werd er met veel vertrouwen uitgekeken naar deze confrontatie. De afwezigen werden vervangen door René Metz en Arjan Outhuyse. Beiden speelden een sterke wedstrijd.
De strijd begon aftastend, en het eerste kansje was voor Emmeloord. In de zesde minuut een schot van de spits van Emmeloord, recht in de handen van Hessel Zuiderhof. Na deze beginfase nam Harlingen het heft in handen. De afspraak om vroeg druk te zetten tijdens de opbouw van de tegenstander werd goed uitgevoerd. Emmeloord had hier moeite mee en hierdoor veel balverlies. In de 19e minuut een dieptepass van Sander Zeilmaker op Jorge Pirez. Deze leek de bal te verliezen aan zijn tegenstander, maar Jorge vocht zich terug en leverde een voorzet af op het hoofd van Justin Attema. Met een prachtige boogbal verschalkte hij de keeper van Emmeloord en de verdiende voorsprong stond op het scorebord, 1-0. Vlak daarna ging Jorge opnieuw goed door, maar zijn voorzet ging tussen de keeper en Justin voor de goal langs. Harlingen nam wat gas terug en Emmeloord kwam wat beter in het spel. In voorgaande wedstrijden werd Emmeloord vooral gevaarlijk tijdens dode spelmomenten. In de 27ste een corner, deze belandde bij de tweede paal en werd volledig vrijstaand ingekopt door de voorstopper van Emmeloord, 1-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft een agressief Harlingen en Emmeloord beperkte zich tot tegenhouden en counteren. Sander kwam in positie voor een schot, maar de keeper bracht redding. Vervolgens na tien minuten een zware overtreding op Frank Claasz Coockson. De uitstekend leidende scheidsrechter uit Bolsward, de heer Koning, deed het af met een gele kaart. Frank moest daarna geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Arjan Outhuyse. In de 57ste minuut gebruikte Justin zijn lichaam goed en draaide weg van zijn tegenstander, en oog in oog met de keeper schoot hij recht in de handen van de keeper. Dit had de 2-1 moeten zijn. Drie minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Er werd niet attent verdedigd na een ingooi, de bal kwam hoog voor het doel en viel, achter Bouke Zuiderhof, op het hoofd van de spits van Emmeloord. Deze kopte de bal via de handen van Hessel in het doel, 1-2. Geheel tegen de verhouding in keek Harlingen tegen een achterstand aan. Met nog een half uur te spelen, nam het opportunisme aan de kant van Harlingen toe. Hierdoor kreeg Emmeloord voorin meer ruimte. Een voorzet vanaf de rechterkant werd achter Hessel geschoten. Gelukkig had Age Tichelaar de vlag omhoog voor buitenspel. De vrije trap werd snel genomen en vanuit de counter zag Rick Siemonsma, die zeer goed speelde, zijn inzet naast gaan. Harlingen ging het laatste kwartier één op één spelen. De ene na de andere aanvalsgolf ging richting het doel van Emmeloord, maar de bal wilde er maar niet in. Er volgden verschillende corners, maar steeds viel de bal voor de voeten of op het hoofd van een verdediger van Emmeloord. In de 86ste minuut nog een prachtige pass van Niels Vlottes met buitenkant rechts op Rick. Deze passeerde zijn tegenstander en legde de bal terug op Sander; zijn inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal. Na drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en was het een feit: Harlingen 2 was uitgeschakeld. Emmeloord gaat naar de finale van de nacompetitie. De leiding van het tweede elftal van fc Harlingen kijkt met trots terug op een prachtig seizoen en bedankt de spelers voor hun bijdrage.