Sport

Excelsior pakt eerste punt

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN - Het viertal van Excelsior speelde donderdagavond tegen het viertal van Huizum. De Harlingers pakten verrassend, maar verdiend, een punt tegen het op papier sterkere Huizum.

De bezoekers begonnen voortvarend. Elle van Keimpema keek in zijn eindspel tegen Johan Bosgra tegen twee schijven achterstand aan. Elle profiteerde echter van het geschutter van Bosgra. Mocht doorlopen naar de damlijn en wist tot verbazing van iedereen een remise te halen.
Klaas van Keimpema pakte in zijn partij tegen de nog ongeslagen Hidde Risselada halverwege een schijf voorsprong. Deze voorsprong gaf hij niet meer weg en toen hij zijn opponent ook nog eens in de hekstelling plaatste, zette hij Excelsior op een 3-1 voorsprong.
Marco Bekema kwam ondanks zijn sterke spel tegen Fedde v.d. Laan ongelukkig een schijf achter. Dit brak hem uiteindelijk op, waardoor hij de handdoek in de ring gooide en er een 3-3 stand op het scorebord kwam.
Dick Bekkema behaalde tegen Ton Bouwkamp een keurige remise, waarna de 4-4 eindstand op het bord kwam. Excelsior pakte hiermee tot grote vreugde van de meegereisde delegatie haar eerste wedstrijdpunt.
De eerstvolgende wedstrijd van het viertal is dinsdag 23 februari in en tegen Mildam.

Ook in de onderlinge competitie stonden er een aantal partijen op het programma. Hieronder de uitslagen:
Elle van Keimpema- Johan Beuker 0-2
Dick Bekkema- Joop Huizenga 2-0
Kor Vrieswijk- Marco Bekema 2-0
Rinze Postma- Pieter Hijlkema 0-2
Klaas van Keimpema- Nico Poelsma 2-0

|Doorsturen

Buienradar



Agenda