Sport

Excelsior damt weer

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het seizoen van damclub Excelsior is al weer een paar weken aan de gang. Ook dit seizoen staan er twaalf namen op papier die meedoen met de onderlinge competitie. De opzet is dezelfde als vorig seizoen: men speelt ??n keer tegen elkaar, waarna er weer gesplitst wordt in een A- en B-groep.

Ook komt Excelsior in de provinciale competitie weer uit met een viertal. Deze week staat de eerste ronde op het programma en Excelsior speelt dan in Opeinde. 

Afgelopen dinsdag waren er door diverse oorzaken een aantal leden afwezig, waardoor de competitieleider slechts drie partijen uit de hoge hoed kon toveren. Klaas van Keimpema kruiste de degens tegen de altijd goedlachse Nico Poelsma. Klaas hadden weinig moeite met zijn opponent en wist al binnen een uur de winst veilig te stellen. Titelverdediger Jan Stelwagen werd gekoppeld aan Marco Bekema. Marco maakte het zich na een afruil wel moeilijk en moest halverwege de handdoek in de ring gooien. Rinze Postma hield lang stand tegen Dick Bekkema, maar moest uiteindelijk toch capituleren.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda