Sport

Esther de Jong van V & K De Stenen Man wint goud

Door Jeroen Pietersma
Esther de Jong (12) van V & K De Stenen Man is Nederlands kampioen op het onderdeel brug. Zaterdag 14 juni was de allround NK finale en zondag 15 juni de NK toestel-finale. Esther had een week daarvoor een blessure op gelopen en ging nog op schoolkamp. Dit betekende niet echt een goede voorbereiding voor zo?n groot toernooi. Maar desondanks ging ze ervoor.

Ze had op de balk een aantal foutjes maar herpakte zich heel goed. ‘Vloer’ ging keurig op muziek en ze haalde een keurig cijfer. Op het onderdeel ‘Sprong’ deed ze een element met een hele draai erin en dat is vrij lastig, maar deze pakte ze goed en met een paar pasjes bleef ze binnen de lijnen die op de matten staan. Daarbuiten landen betekent extra aftrek op je eindcijfer. ‘Brug’ was enorm spannend en een goed meetmoment. omdat ze de zondag voor een medaille mocht turnen. Dit deed ze zo goed dat ze als eerste eindige op dit onderdeel. En dit maakte het nog spannender voor de volgende dag. Esther werd allround 17de van Nederland. Een zeer knappe prestatie.

De volgende dag was een spannende dag en de trainsters waren al enorm zenuwachtig. Vandaag geen foutjes, ze wilden winnen. Esther turnde super goed en strak in maar het niveau was enorm hoog. Alle acht meisjes waren al de beste van Nederland dus het zou om een paar honderdsten gaan.
Esther moest als vijfde starten. Alle turnsters voor Esther scoorden in de 13 punten dus Esther wist dat ze daarover heen moest. Zaterdag had Esther 13.800 gescoord dus ze ging voor de 14 punten. Esther turnde de oefening van haar leven terwijl de trainsters erbij stonden en de hartslag een keer zo hard was. Wat was het spannend en met de afsprongsalto stond ze direct stil! Prachtig! Toen het cijfer. Wachten, wachten, en ineens sprong er op het bord 14.067 als score. Gillend en met tranen werd dat gevierd. Maar er moesten nog drie turnsters. Die gingen echter niet over haar cijfer heen en dat betekende goud!

De trotse trainster Marian van Dijk-Talsma bedankt iedereen voor het geweldige seizoen. “Mijn collega Frederike Gathier voor haar inzet en begeleiding van de turnsters. Alle turnsters en ouders en natuurlijk het bestuur. Zonder bestuur geen vereniging en was dit allemaal niet mogelijk. Enorm bedankt voor jullie inzet. We hebben een ongelooflijk goed seizoen gehad met goed behaalde plaatsen en met Friese kampioenen, regionale kampioenen, Noord-Nederlandse kampioenen en een Nederlands kampioen.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda