Sport

Eerste ronde van de landelijke beker in de Waddenhal

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen jaar dwong Casco Montage/VVH heren 1 promotie af naar de landelijke tweede divisie door kampioen te worden. Dit maakt dat de ploeg ook voor het eerst in de clubhistorie mee mag doen aan de landelijke beker ? een competitie waarin je uiteindelijk zelfs eredivisieploegen kunt treffen.

Aanstaande zaterdag (17 september) staat de eerste ronde voor de ploeg van trainer/coach Jan Kamminga op het programma in de vorm van een vierkamp. Dit houdt in dat vier ploegen elkaar op één dag treffen in een ‘best of three’ competitie. Degene die de meeste sets wint gaat door naar de tweede ronde. VVH heeft zichzelf aangeboden om gastheer te zijn voor deze vierkamp en is hiervoor uitgekozen.

Mede-tweede divisionisten Sudosa/Desto uit Assen, Veracles uit Groningen en VC Sneek zullen verwelkomd worden. VC Sneek, met in de gelederen Jan Schurer en Niels Wienbelt (afkomstig uit de VVH-jeugd), is een goede bekende. Het team van Veracles kennen de Harlingers eveneens goed. Ze waren de tegenstander in de bekerfinale van afgelopen jaar (3-1 winst voor VVH) en afgelopen zaterdag werd nog 2-0 van hen gewonnen in een oefen-vierkamp. Sudosa is de grote onbekende, maar eindigde afgelopen jaar op een nette derde plek op de ranglijst en daarom is het de verwachting dat dit de sterkste opponent is.

Het programma van zaterdag ziet er als volgt uit:
12.45: Casco Montage/V.V.H. HS 1 - Nijhuis Telecom/Sudosa-Desto HS 1; VC Sneek HS 1 - Veracles HS 1
14.30: VC Sneek HS 1 - Casco Montage/V.V.H. HS 1; Veracles HS 1 - Nijhuis Telecom/Sudosa-Desto HS 1
16.15: Nijhuis Telecom/Sudosa-Desto HS 1 - VC Sneek HS 1; Veracles HS 1 - Casco Montage / V.V.H. HS 1

Aanstaande zaterdag dus topvolleybal tussen vier van de beste ploegen van Noord-Nederland in de Harlinger Waddenhal. Komt dat zien!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda