Voetbal

Derde editie Voetbalacademie Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De laatste les van de tweede editie van de Voetbalacademie Harlingen vond plaats op 22 mei. Terwijl iedereen van zijn of haar welverdiende vakantie genoot, werd er achter de schermen van fc Harlingen druk gewerkt aan een derdee editie van de Voetbalacademie. Voor deze najaarseditie stroomden de aanmeldingen binnen.

Naast de Minipupillen, F-pupillen, E-pupillen en D-pupillen konden nu ook de C-junioren zich aanmelden. Al snel was het maximale aantal deelnemers van 100 bereikt. Er moesten zelfs kinderen op de reservelijst geplaatst worden. Feit blijft natuurlijk, dat het ontzettend belangrijk is om de kinderen nog steeds die vertrouwde individuele aandacht te geven en te blijven werken in die kleine groepjes. Dat is wat de Voetbalacademie van fc Harlingen zo speciaal maakt.

De lessen starten vanavond, 11 september, om 17.45 uur. Natuurlijk gaan de kinderen traditiegetrouw eerst met elkaar eten. Daarna krijgt eenieder zijn of haar kleding. De kinderen die voor een tweede keer meedoen met de Voetbalacademie krijgen een all-weatherjasje uitgereikt. Deelnemers die voor een derde keer meedoen krijgen een paar extra voetbalkousen én een Hummel trainingsbroek. Dit alles in de kledinglijn van de Voetbalacademie. Op zondagochtend 13 september starten de beginnersgroepen om 8.30 uur. Ook dan wordt er eerst met z’n allen ontbeten, waarna de kinderen hun kleding krijgen uitgereikt.

Veel leden van fc Harlingen nemen deel aan de Voetbalacademie Harlingen, maar net als de twee voorgaande edities zijn er ook deze keer leden van verenigingen uit de regio vertegenwoordigd. Onder andere van ZMVV Zeerobben, VV Makkum, VV Arum en AVC. De kinderen staan in ieder geval te popelen om te beginnen. Iedereen is dan ook meer dan welkom op de Vierkantsdijk, om de verrichtingen te komen bewonderen van alle kinderen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda