Sport

Debuut SG FZC?54-De Vikings op NL Estafette Kampioenschappen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen Zondag vertrok een viertal zwemsters in alle vroegte richting Eindhoven. Noa Teuben, Laura van der Velde, Gerda Woldendorp en Sarina Beuker wisten zich te plaatsen voor de Nederlandse Estafette Kampioenschappen, wat op zich al een uitstekende prestatie is.

Na het inzwemmen in het Pieter van den Hoogenband zwembad waren de dames meteen aan de beurt. Er werd gestart met de 4x100m schoolslag en ze begonnen als een speer. De dames wisten maar liefst vijf seconden hun inschrijftijd te verbeteren en de stemming zat er goed in. Helaas ging de tweede race niet helemaal vlekkeloos doordat de 4x100m rugslag een lastig overname punt kent. Het oogde wat rommelig en daar zal de komende maanden goed op getraind moeten worden. Gelukkig wisten de zwemsters de knop snel om te schakelen en dat lieten ze zien op de 4x100m vrije slag. Bijna iedereen wist haar persoonlijk record te evenaren. Als laatste moesten ze aantreden op de 4x100m wissel. Laura van der Velde begon indrukwekkend aan haar 100m rugcrawl en evenaarde haar PR. Sarina Beuker nam goed over en zwom een puike 100m schoolslag wat scherp werd over genomen door Noa Teuben. Zij zwom een zeer verdienstelijke 100m vlinder en toonde haar wilskracht. Gerda Woldendorp maakte de 100m vrije slag knap af in een mooie tijd!

Het was een enerverende en leerzame dag voor zowel de trainers als zwemmers. Na vier weken echt trainen hebben de trainers al paar goede dingen gezien maar ook nog genoeg verbeterpunten.
Motto startgemeenschap FZC’54-De Vikings: #workhard#swimhard.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda