Sport

De Supermannen winnaars Stienen Man toernooi Boulegoed

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag werd bij Boulegoed het Stienen Man toernooi gespeeld. Het was wederom een sterk bezet toernooi. De deelnemers kwamen uit de regio Noord maar ook van over de dijk uit Zuid Scharwoude en Alkmaar. Dat gaf de organisatie van Boulegoed een goed gevoel. De finalisten hadden allebei in de drie voorgelote partijen de volle winst gepakt. Rik Moorlag met Mark Norder, 3 winst en een saldo van + 27. Martin Bakker met Jur Moorlag (vader van), 3 winst en een saldo van + 20.

De finale

Het bijzondere van deze finale was dat Jur zijn zoon Rik het boulen heeft bijgebracht en Martin er mede voor gezorgd heeft dat Mark het tot de top van Nederland heeft geschopt. De eerste mène begon zoals je het wilt zien met goed plaatsen. Toen daarna zowel Rik als Martin beiden drie keer raak schoten, ging het punt naar de jonkies Mark en Rik, 1-0. De tweede mène bleef Martin goed op schot. Weer drie keer raak maar toch gingen er drie punten naar Rik en Mark en de stand was 4-0. Hierna kwamen Jur en Martin iets terug en pakten ze twee punten en werd het 4-2. Daarna schoot Rik op ruim tien meter raak en werd de stand 6-2. Jur en Martin lieten het er niet bij zitten en pakten weer twee punten en de stand was 6-4. Als Rik na een spannende mène met zijn laatste bal een carreaux schiet, liepen de jonkies uit naar 9-4. Er volgden twee sterke mènes van Jur en Martin en kwamen ze op voorsprong en was de stand 11-10 in het voordeel van de routiniers. De laatste mène kon alle kanten op want beide teams konden de partij uitmaken en dat gebeurde door Mark en Rik, want toen Martin de but had geraakt en het spel zich verplaatste, schoot Rik raak op de mooi geplaatste boules van pappa Jur en maakte Mark de partij uit met een mooie biberon.
Na de overwinning toonden Mark en Rik vol trots hun Superman T-shirt aan de nog aanwezige belangstellenden.

De A-complementair werd gewonnen door gelegenheidsdoublette Gerco de Haan en Klaas Tichelaar die terug kunnen zien op een goed gespeeld toernooi. Uitslag 13-8 tegen Claude Llamas en Zoran Djukanovic.

A-poule
1. Mark Norder, Boulegoed; Rik Moorlag
2. Martin Bakker, Le Biberon; Jur Moorlag, Blede boulers Mildam
A-complementair
1. Klaas Tichelaar; Gerco de Haan, beide Boulegoed
2. Claude Llamas; Zoran Djukanovic, beide Boulegoed
B-poule
1. Cees Minnema; Cor van Kollenburg, beide Le biberon Leeuwarden
2. Jan Oudhuis; Martien Schouten, beide Les milles Ille Zuid-Scharwoude
B. complementair
1. Annemarie Rietman; Rein Koning, beide Boulegoed
2. Ab de Vrije; Ineke de Vrije, beide Boulenocht Heerenveen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda