Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen weekend had elk meiden/vrouwen team van Zeerobben een wedstrijd gepland. Helaas hoefden er maar drie gespeeld te worden. De wedstrijden van MO15-1 en MO15-2 werden vrijdag afgelast. De wedstrijd van VR1 werd al eerder afgelopen week verzet. MO11-1, MO13-1 en MO19-1 speelden wel. Deze wedstrijden werden dicht bij huis gespeeld op het eigen Oostersportpark.

De meisjes van MO11-1 kregen weer een flinke nederlaag te verwerken. Tegen SC Bolsward MO11-1 waren de gemotiveerde robjes niet opgewassen. De Bolswarders wisten maar liefst dertien keer het Zeerobben doel te bereiken. De Robjes kwamen daarentegen niet in de buurt van het doel van Bolsward. Zuur voor de meiskes die tijdens de wedstrijd bij ieder tegendoelpunt steeds minder gemotiveerd werden. Misschien lukt het de meisjes bij de laatste wedstrijd tegen de Black Boys MO11-1. We duimen voor deze toch wel toppers, je moet het maar kunnen om elke week weer de motivatie te vinden om te gaan voetballen…

Ook weer verlies voor MO13-1. Niet dat ze hun best niet deden, maar Zeerobben MO13-1 was geen partij voor de Leeuwarder meisjes. Al aan het begin van de wedstrijd kwamen de Robbenmeisjes op achterstand door een beter voetballend Leovardia MO13-2. En toch zijn de meisjes van MO13-1 vechters die elke kans benutten om proberen het beste ervan te maken, hoe klein die kans ook is. Dat resulteerde toch in een doelpuntje voor Zeerobben. Uiteindelijk gaat Leovardia MO13-2 er met de buit vandoor met hun 1-6 overwinning en terecht natuurlijk want zij waren de betere. Volgende week de laatste wedstrijd voor de dames van MO13-1 tegen het MO13-2 van Frisia. Daarna is het winterstop en in het nieuwe jaar maar hopen dat de meisjes lager worden ingedeeld want ze hebben net wat teveel verloren in de competitie.

MO15-2 had een wedstrijd gepland tegen ST Minnertsga/St.Jacob MO15-1 maar deze werd afgelast vanwege een te slecht veld. En dus kunnen de dames van MO15-2 zich gaan voorbereiden op de wedstrijd van komende zaterdag tegen koploper QVC MO15-1.
Ook de wedstrijd van MO15-1 werd afgelopen zaterdag afgelast vanwege slecht veld. De Harlingers zouden naar Anjum voor een wedstrijd tegen Anjum MO15-1. De wedstrijd zal op een andere datum gespeeld moeten worden. Komende zaterdag ontvangen de meiden van MO15-1 eerst tweede in de lijst ONT MO15-1 op het Oostersportpark.

Na het debacle op Urk van vorige week zaterdag hebben de meiden van Zeerobben MO19-1 de nasmaak van die wedstrijd afgelopen week weggespoeld met twee overtuigende overwinningen op Joure MO19-1 en RVC MO19-1. Afgelopen woensdag was de ontmoeting met Joure MO19-1 op het Oostersportpark. De laatste in de competitie was op voorhand al geen echte dreiging voor de Harlingers. De meiden van Joure hebben in de competitie nog geen enkele wedstrijd gewonnen en zijn vaak door hun tegenstanders met grote verliezen af geserveerd. Alleen in hun eerste wedstrijd tegen Urk wisten ze een puntje de behalen door een gelijkspel. Afgelopen woensdag werden ze door de Zeerobben MO19 junioren met 7-1 ruim verslagen. Als de Harlingers beter hadden gevoetbald was de uitslag waarschijnlijk nog veel groter geweest voor de Robben. Op 16 december is er opnieuw een duel tussen beide ploegen, maar dan in Joure.
Ook afgelopen zaterdag waren de dames van MO19-1 oppermachtig in de wedstrijd tegen RVC MO19-1 uit Idskenhuizen. De robben wisten de eindstand uiteindelijk in een 8-0 om te zetten. Eerder dit seizoen werden de Harlingers door dezelfde ploeg uit de beker gewipt. In de tweede ontmoeting in Idskenhuizen hebben de Harlingers dat verlies goed gemaakt met een 1-4 overwinning. Afgelopen zaterdag deden de Robbenmeiden er nog een schepje bovenop met een overwinning van 8-0. Aanstaande zaterdag wacht er weer een topper voor de oudste junioren van de meiden van Zeerobben. Dan reizen ze af naar Meppel voor een wedstrijd tegen Alcipel MO19-1. Twee weken terug wisten de Robben thuis nog nipt te winnen met 1-0 van de Meppelaars. Met nog twee wedstrijden te spelen is het spannend voor MO19-1 want als ze deze winnen mogen ze zich najaar kampioen noemen. Maar dan moeten ze wel even winnen natuurlijk.

Het Zeerobben Vrouwen 1 team hoefde ook niet te voetballen afgelopen zaterdag. De wedstrijd die tegen SC Franeker VR2 gepland stond werd om onduidelijke reden verplaatst naar een andere datum. Komende zaterdag spelen de senioren vrouwen tegen SC Berlikum VR2. De Berlikumers zijn later in de competitie gestapt en doen het redelijk goed. Van de drie wedstrijden werden er twee gewonnen door de dames van SC Berlikum. Voor Zeerobben VR1 dus alle reden scherp te zijn aankomende zaterdag. Het duel is op het Oostersportpark.

Programma zaterdag 9 december
10.00 Black Boys MO11-1-Zeerobben MO11-1
10.15 Zeerobben MO15-1-ONT MO15-1
12.30 Zeerobben VR1-SC Berlikum VR2
13.25 Zeerobben MO15-2-QVC MO15-1
14.00 LAC Frisia 1883 MO13-2-Zeerobben MO13-1
14.30 ST FC Meppel/Alcides MO19-1-Zeerobben MO19-1

Volg de Meiden van Zeerobben op social media en blijf op de hoogte van al het meiden/vrouwennieuws. Op Instagram, Twitter en Facebook zijn we te vinden met @robbenvrouwen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda