Voetbal

De competitie gaat los voor fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Komende zondag gaat de competitie in de derde klasse A weer los en moet het nieuwe fc Harlingen aan de bak. Er is wel het een en ander veranderd, zo wordt er gespeeld aan de Vierkantsdijk, wat vorig seizoen nog de thuisbasis was van de rkvv Robur.

Maar ook in een ver verleden heeft vv Harlingen daar z’n thuiswedstrijden gespeeld. Dat is nu allemaal achter de rug, we gaan nu met z’n allen door onder de naam Fusie Club Harlingen. En we laten mensen van de club weer een prognose maken en wie aan het eind de meeste uitslagen heeft geraden, ontvangt een prijsje.

We beginnen met de heer Johan Erents, oud-voorzitter van Harlingen, hij is trainer en voorzitter geweest bij Robur en topscheidsrechter bij de amateurs. Dat hij ook voorzitter van de sc Franeker is geweest vergeven we hem. Erents voetbalde bij Appingedam en een jaar bij de vv Harlingen.

De eerste wedstrijd voor Harlingen is in Leeuwarden tegen het groen-witte Nicator. In het seizoen 2012-2013 werden ze kampioen in de vijfde klasse en Robur eindigde toen als vierde. Thuis verloor Robur met 3-4, uit werd Nicator kampioen door met 2-1 van Robur te winnen. Het seizoen daarop eindigden ze als vierde maar kwamen ze via de nacompetitie in de derde klasse.
Een club in opmars dus en dat gaat dan ook moeilijk worden voor fc Harlingen. Toch hebben we gezien het vertoonde spel in de afgelopen weken vertrouwen in het team en rekenen dan ook op een kleine overwinning. Fc Harlingen heeft een goed team maar moet nog wat beter de vele kansen benutten, en waarom kan dat zondag al niet? Friesland moet tegen het ook gedegradeerde Drachten, en Friesland wordt getraind door oud-Roburspeler en trainer Chris Douwsma. Toch geven wij Drachten even meer kans dan Friesland.

Prognose Johan Erents
Nicator – Harlingen 2
Friesland - Drachten 2
Geel Wit - Trynwalden 3
Oosterlittens - DTD 2
Lemmer - Loevardia 1
FFS - Zwaagwesteinde 2
Ureterp - Harkema Opeinde 2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda