Dames 1 pakt de draad weer op

Deze week speelde Dames 1 tegen Dash, waar ze in Hoogezand 2-6 wonnen. Na een paar dompers van de afgelopen weken waren de Harlingers vastbesloten om het Dash weer moeilijk te maken. Met veel publiek ging de wedstrijd van start.

Gelijk bleek Harlingen de sterkste partij. Ze zetten direct aanvallen op en waren continu te vinden op de helft van de tegenstander. Toch bleef een doelpunt uit. Het lukte de Harlingers niet om de keeper te passeren of de strafcorners te benutten. Echter bleven de dames vechten voor de bal en varieerden in hun aanvallen. Fabiënne Klijn speelde de bal op het juiste moment mooi over naar Akkefien de Jong, die de bal geweldig over de keeper in de goal wist te krijgen. Met 1-0 gingen de teams de rust in.

Na de rust zette de wedstrijd op dezelfde voet door. De Harlingers bleven veel op de helft van de tegenstander. En als dit niet zo was, wist de verdediging de bal weer te onderscheppen. Het publiek genoot van de wedstrijd, maar gunden de dames meer. Het was Joyce Heida die gebruik maakte van een strafcorner en de Harlingers op een 2-0 voorsprong bracht. Niet veel later maakte Hannamay Tjalsma een briljante actie. Ze haalde vanaf de rechterkant het achterlijntje en liep net zover door tot ze de keeper voorbij liep. Met een mooi backhand shot, schoot ze de bal voorbij de keeper in het doel. Voor het einde van de wedstrijd wist Bente Jongejans de bal wederom achterin te onderscheppen. De bal werd ondergebracht bij Monica Schaafsma die op de linkerkant een mooie rush maakte met haar backhand tot aan de cirkel van Dash. Helaas resulteerde de actie niet in een doelpunt. Even later wist Hester Arends gebruik te maken van een rebound, maar raakte daarbij de paal. Gelukkig werd de bal door Orren Smeding alsnog in het doel gebracht. De wedstrijd eindigde met vier doelpunten voor de thuisploeg. Aankomende zondag spelen de Harlinger dames wederom thuis om 12.45 uur.