Dames 1 laat weer zien wat ze kunnen

Op de gezellige en productieve Super Sunday voor Stichting Semmy stond voor Dames 1 de spannende wedstrijd tegen Emmen op het programma. In de voorbespreking wees coach Maarten Salverda de meiden erop dat ook Emmen een nieuw team heeft ten opzichte van vorig seizoen. Ook wees hij het team op hun struikelblokken en hoe ze deze konden verminderen. Dit namen de meiden dan ook mee in de wedstrijd.

Echter was de uitvoering in de eerste helft nog wat slordig. De pit ontbrak bij Harlingen en beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Harlingen kreeg onder andere een aantal strafcorners tegen die keepster Mirela Rodenburg goed uit het doel wist te houden. Toch ontstond er vlak voor rust nog een mooie counter combinatie tussen Jenna Burkels en Joyce Heida, die resulteerde in een voorsprong voor Harlingen: 1-0 in de rust. Dit zorgde samen met de motiverende maar strenge speech van de coach voor een omslag in de wedstrijd.

Harlingen ging feller en beter hockeyen. Jente Bijlsma bood zich goed aan op het middenveld en kon de voorhoede vaak bereiken. Dames 1 werd steeds gevaarlijker en zo ontstond ook de 2-0. Ook Lotte Scheenstra was op dreef en wist via de linkerkant vele ballen naar voren te brengen. De meiden vervolgden de wedstrijd als een strijdend team, die het advies van de coach goed opvolgden. Hierdoor werden nog drie doelpunten gescoord, waardoor Emmen kansloos werd. Met de eindstand van 5-0 droeg Dames 1 bij aan de mooie opbrengst van de hockeyclub voor Stichting Semmy.
Volgende week wordt ook de pit en strijd verwacht van Dames 1 in de thuiswedstrijd tegen Hardenberg om 12.45 uur.