Dames 1 laat weer zien wat ze kunnen

Afgelopen zondag speelde Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Hondsrug. Ter voorbereiding heeft het team gezamenlijk ontbeten en de sfeer was erg gezellig. Tijdens de voorbespreking wist coach Jong Min Tamminga toch de focus terug te brengen met een korte mindfulness oefening.

Al gelijk bleek dat dit goed geholpen had en de Harlinger dames pakten gelijk het spel op. Zoals altijd zetten de Dames hoge druk, maar ditmaal deden ze dit echt als een team. Er werden gelijk mooie aanvallen opgezet, helaas nog zonder resultaat. Na een kleine miscommunicatie was het toch Hondsrug die als eerste wist te scoren. Gelukkig wisten de Harlinger dames het goede spel voort te zetten en bouwden ze weer mooie aanvallen op. Na een mooie onderschepping op het middenveld werd de bal naar Hannah-Veerle Touwslager gespeeld op de kop van de cirkel. Zij wist met een mooie beweging de bal onder te brengen bij Akkefien de Jong, die de gelijkmaker wist te scoren. Vanaf dit moment kwam er een keerpunt en was Harlingen niet meer te stoppen. Ze bleven als een team hoge druk zetten. Marije Doeksen wist de bal achterin vaak te onderscheppen en dit resulteerde in het tweede doelpunt van Harlingen door Fabiënne Klijn, die de bal over de keeper wist te schieten. Niet veel later was het Joyce Heida die gebruikmaakte van een strafcorner door de bal in de verre hoek te schieten. Harlingen bleef dit aanvallende spel volhouden. Ook Hannamay Tjalsma wist voor de rust nog een strafcorner te benutten.

In de rust waarschuwde de Harlinger coach de Dames dat ze niet overmoedig moesten worden. Het grootste gedeelte van de tweede helft lukte het naar de waarschuwing van de coach te handelen. Harlingen bleef goed hockeyen en Hannamay Tjalsma wist opnieuw te scoren uit een strafcorner in de korte hoek. Aan het einde van de wedstrijd verslapten de Dames en kregen ze het nog even moeilijk. Gelukkig zorgde dit niet voor tegendoelpunten. Tot slot werd Harlingen nog beloond met een strafbal, die Hannamay Tjalsma wederom het doel inschoot. Met 6-1 winst konden de Dames met een gerust hart de Heren aanmoedigen. Volgende week spelen de Harlinger dames een wedstrijd in Emmen.