Dames 1 krijgt te weinig tegen Steenwijk

HARLINGEN - Dames 1 van de HMHC moest zondag thuis aantreden tegen Steenwijk. Tegenover de afwezigheid van een aantal geblesseerden stond het weerzien met enkele oudgedienden.

Vol goede moed werd er dan ook begonnen aan de wedstrijd tegen deze lastige tegenstander. In eerdere ontmoetingen had Steenwijk via de counter toegeslagen. Daarom had coach Tamminga besloten om zelf wat meer in te zakken en het initiatief aan de gasten te laten. In principe werkte dit goed, maar het werd daardoor een erg tactische wedstrijd met aanvankelijk weinig kansen voor beide ploegen.

In de tweede helft bleef dit beeld nog enige tijd gehandhaafd. Maar om nog een kans op de titel te maken moest Harlingen eigenlijk winnen. De laatste 20 minuten werd er dan ook volop druk gezet op de tegenstanders. Deze leken daaronder te gaan bezwijken. Strafcorners regen zich aaneen maar een doelpunt bleef uit. Tot de laatste minuut. Een goede variant leidde tot een slag op goal van Daphne Switynk. Iedereen rond het veld juichte al voor de winnende treffer. Helaas ging de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in. Kort daarna was de wedstrijd afgelopen. De thuisploeg had een overwinning verdiend maar kreeg met de 0-0 te weinig. Hierdoor lijkt de tweede plaats en een plek in de play-offs het hoogst haalbare.

Opstelling: Sophie Lenger, Akke van der Laan (Hilde Nieuwland), Bente Jongejans, Tirza Wildeboer (Emma van Dijk) , Joyce Heida, Daphne Switynk (Margriet Hutting) , Monica Schaafsma, Britt Jongejans, Nynke Arends, Hannamay Tjalsma, Bodil van Bruggen(Orren Smeding).