Sport

Dames 1 gaat stroef de tweede helft van het seizoen in

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag speelde Dames 1 haar eerste veldwedstrijd na de winterstop. Incompleet vertrokken de Harlinger dames naar Hoogezand, waar ze speelden tegen Dash. Het weer was erg goed en de dames hadden veel zin in de tweede helft van het veldseizoen.

Na het startsignaal startte Dames 1 waar ze geëindigd waren. Ze zetten volle druk. Al erg snel viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Invalster Jenna Burkels wist een mooie pass te geven langs een verdediger van Dash en de bal wist Manon Schakenbos te bereiken, die de bal door de benen van de keeper in het doel schoot. Toch verslapten de Harlinger dames nadien. Ze stelden de bal niet veilig en probeerden veel individueel op te lossen. Dit resulteerde dan ook in vele strafcorners voor Dash, waarvan ze er twee scoorden. Na de rust hadden de Harlinger dames nog vertrouwen. Bij het uitnemen van de bal speelden invalster Jente Bijlsma en Jeanine Teuben samen een paar speelsters van Dash uit. De oplossing was gevonden: passend oplossen. Helaas lukte het Harlingen niet om dit te voltooien en de achterhoede had een zware taak. Akkefien de Jong, die de taak van keepster Akke van der Laan deze wedstrijd overnam, wist een paar ballen uit het doel te houden. Anna Posthumus wist deze ballen vanuit eigen helft helemaal naar de achterlijn te brengen. Toch was dit niet voldoende. Er werden nog een aantal strafcorners toegekend, waarvan nog twee tegendoelpunten het resultaat waren. Teleurgesteld en gefrustreerd verliet Harlingen Hoogezand. De overwinning die Dames 1 behaalde was het sportief uitspelen van de wedstrijd. 

Volgende week speelt Harlingen thuis tegen Hondsrug. Diezelfde dag speelt ook Heren 1 thuis, wat een gezellige, sportieve dag beloofd te worden.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda