Dames 1 De Rozengracht 24 VVH wint degradatiethriller

Na het kampioensfeest van heren 1, waar de dames nadrukkelijk aanwezig waren geweest, volgde voor hen de beladen wedstrijd tegen de rode lantaarndrager uit de 1e klasse. Waar de reeds gedegradeerde dames van DSVS vechten om de eer, moet VVH vechten voor behoud in de 1e klasse. Deze ingredi?nten zorgden voor een spannende wedstrijd in Menaldum.

In de basis voor De Rozengracht 24 VVH begonnen Nienke Marije, Iris, Liset, Yvette, Annie en Jetske. De dames van VVH beginnen sterk en namen gemakkelijk een voorsprong door sterk serveren en goed spel verdelen van Yvette. DSVS kwam wel even terug, maar de Harlinger dames trokken snel het initiatief terug na een time-out en wonnen overtuigend de set met 14-25.

In de tweede set ging de strijd gelijk op tot 19-19 en liep VVH uit naar 20-22, waarna door slordig spel en het niet direct kunnen scoren door VVH de ballen op de grond vielen in het Harlinger veld en de set verloren werd met 26-24.
In de derde set zien we eenzelfde spelbeeld; De Rozengracht 24 dames lieten beter volleybal zien maar waren niet altijd bij machte het klassenverschil in direct scoren uit te drukken, waardoor de tegenstander mee bleef lopen in de puntentelling. Aan het einde van de derde set werd mede door een sterke invalbeurt van Anna aan het net de winst binnengesleept met 23-25.
In de vierde set werd Yvette in de spelverdeling vervangen door Lisanne en nam Merle de positie van Iris over. Door een sterke opslagserie van Nienke Marije startten de VVH dames met een voorsprong. Helaas ging deze set ondanks de time-outs en wissels verloren met 25-22.
In de beslissende set wisten de dames hun teleurstelling goed om te zetten in wilskracht en lef, en wonnen ze deze set door moeilijk serveren, sterk aanvallen en verzorgd spel. Na afloop van de wedstrijd hoorden de dames dat door deze winst zij definitief in de 1e klasse kunnen blijven volleyballen volgend seizoen. Wellicht dat dit ze inspireert om in hun laatste wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, nog voor een daverende verrassing te zorgen.