Sport

Copini 60+ kaatsen 8e ronde

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De nummers 1 en 2 waren partuur Frans Alberda, Tommie Zuiderhof en Klaas v.d. Hoek tegen Rick Vlieger, Wiebe Dijkstra en Wiebe van Dijk. En al voor de partij begonnen was had Klaas geen vertrouwen in een goed resultaat: ?dit kanne we nooit winne seun?, zei Klaas. Maar met een kanjer als Frans in je partuur en de atleet Tommie, kan je van iedereen winne.

Wel was het zo dat Rick Vlieger natuurlijk in topvorm was en Wiebe Dijkstra als een eerste klas CFK-kaatser opsloeg en Van Dijk gewoon weer zijn kaatskes neerlag. Vreemd was wel dat vaak achterin Rick Vlieger werd opgezocht en die sloeg menig bal bij Fokje Knier op hur barbecue. Binnen 10 minuten was het dan ook al 0-3 voor Vlieger c.s. Even leek partuur Alberda wat terug te doen maar ze hadden wat pech in het tussenspel. Tommie lag vaak op sien donder maar hij keerde nooit een bal. Dit tot verdriet van sien vrouw die an e kant zat te kieken. Het werd uiteindelijk 0-5 en 4-6 toen plaatste Wiebe Dijkstra weer een mooie zitbal. Sien broer Albert zat an e kant en was wel een bitsje trots op um.

?In perk 3 kaatsten partuur 3 bestaande uit Piet Stellingwerf, Ysbrand Brandsma en Andries Koornstra tegen partuur 4 met Klaas Kloosterman, Jan Kwast en Gerard Voogd. Een op papier mooie loting werd in de praktijk ook volledig waargemaakt. Beide parturen wisselden prima acties af met knullige fouten waardoor men elkaar in evenwicht hield.
Het eerste eerst werd op de stand 6-6 gelijk binnengehaald door partuur 3 met een zitbal van Andries Koornstra aan de opslag 1-0.

Het tweede eerst werd ook weer op de stand 6-6 gelijk door partuur 4 veroverd en werd het eersten gelijk 1-1. Het volgende eerst was voor partuur 3 door knap uitslagwerk van Ysbrand Brandsma met kaatsen die behouden bleven. 2-1. Vervolgens was het weer partuur 4 in de persoon van Gerard Voogd die met zijn degelijke opslag het eerst pakte en de stand gelijk trok. 2-2.

Ondertussen was de ander partij al afgelopen en konden de vaste toeschouwers zich volledig richten op deze partij waarvan niet te voorspellen was wie de winnaar zou worden. Ysbrand begon constanter op te slaan en door wat uitslag missers van Klaas Kloosterman werd het 3-2. Met wat opslagfouten van Andries en een formidabele onderhandse uitslagbal van Gerard Voogd met een kaats op de boven werd op 6-2 het eerst gepakt en was de stand weer in
evenwicht, 3-3.

Het volgende eerst werd op de stand 4-6 met een zitbal van Gerard Voogd gepakt kwam partuur 4 voor het eerst in deze partij voor te staan met 3-4. Partuur 3 vocht zich weer terug en bracht de stand op 4 eersten gelijk. 4-4. Ondanks een mislukt trucje van Gerard Voogd, welke met de linker arm de opslagbal uit wees en met de rechter arm (mis)sloeg en staalhard de punten opeiste, pakte zijn partuur toch het 5e eerst. 4-5.

Piet Stellingwerf kon ondanks goed opslagwerk in het volgende eerst niet voorkomen dat het alweer 6-6 werd. Ysbrand Brandsma deed echter zijn plicht en sloeg de knap achterin opgeslagen bal door Gerard Voogd voorbij en werd het 5 eersten gelijk. 5-5. In het alles beslissende laatste eerst met 2 kaatsen, sloeg Ysbrand Brandsma aan de opslag bij partuur 3 achtereenvolgens een opslagbal buiten, een zitbal en wederom een buitenslag (2-4) en 2 kaatsen.

Met Jan Kwast aan de opslag van partuur 4 retourneerde Gerard Voogd de uitgeslagen bal knap tot voor de kaats en werd het (2-6). Door een opslagbal van Jan op de voorlijn werd de 2e kaats een prooi voor partuur 3. (4-6) De volgende opslagbal leverde een kaats op en kwam Ysbrand weer aan de opslag. Zijn opslagbal viel buiten en kwam er een eind aan een prachtige partij. 5-5 en 4-6.


Deelnemers Eersten Voor Tegen
Klaas Kloosterman 46 26
Wiebe van Dijk 45 19
Rick Vlieger 44 25
Andries Koornstra 35 22
Thom Zuiderhof 35 34
Wiebe Dijkstra 31 24
Frans Alberda 31 31
Douwe Broersma 28 34
Gerard Voogd 26 20
Piet Stellingwerf 21 15
Ysbrand Brandsma 15 14
Jan Kwast 14 29
Klaas van der Hoek 13 48
Bote Brandsma 1 6
Gerrit Bijdeweg 1 6
Jan van der Heide 0 0

 

 

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda