Sport

Brons voor Teatse Tichelaar in survivalklassement

Door Jeroen Pietersma
HARREVELD - De nationale survivalkompetitie 2013/2014 zit erop. Traditiegetrouw was de laatste run in het Achterhoekse Harreveld, waar na de wedstrijd ook de prijzen in de diverse eindklassementen (jeugd en senioren) werden uitgereikt. In sommige tussenstanden was het nog erg spannend en kon deze laatste wedstrijd beslissend zijn. Door het mooie weer en de gezellige sfeer rond het start/finish-terrein was het erg druk met publiek dat een mooi zicht had op de eindhindernis. In de BSC klasse een run over 8 km met 25 hindernissen met een paar aardige combi?s.

Voor Teatse Tichelaar was de druk niet zo groot. Twee weken geleden was er een uitstekende prestatie tijdens de run in de Knipe bij Heerenveen. Daar werd in een pittige run al een derde plaats bij de veteranen (twaalfde overall) gehaald en bleek dat het met de vorm wel goed zat. Met dit resultaat was de derde plek bij de veteranen in het eindklassement zeker en kon dus redelijk ontspannen de laatste run gelopen worden.

Maar Tichelaar wilde ook een podiumplek in deze laatste wedstrijd en dus ging het vanaf de start volle bak. Halverwege was er een status quo. Geen bedreiging vanuit het achterveld en voor geen tegenstanders die nog konden worden ingehaald. In 1 uur en 12.05 werd de finish gehaald. Dat betekende een tweede plaats en negende overall. Ook zoon Tiemen liep een uitstekende wedstrijd. Hij werd 31e in 1.22.56 en komt daarmee steeds meer in de buurt van zijn vader. “Ik kan nog wel harder”, was zijn commentaar, dus dat belooft wat voor het volgend seizoen.

Na de prijsuitreiking van de run werden door de voorzitter van de Survival Bond Nederland de prijzen voor de diverse eindklassementen uitgereikt. Teatse eindigde dus op een derde plaats bij de veteranen en pakte daarmee voor de derde achtereenvolgende keer een podiumplek. Overall twaalfde van ongeveer 200 deelnemers in deze klasse. Opnieuw een mooi eindresultaat. Volgend seizoen zullen er wat wijzigingen komen. De volledige top 5 gaat RUC lopen (een klasse hoger met afstanden van rond de twaalf kilometer) en komen er een paar sterke veteranen terug in de BSC. De concurrentie zal daarmee een stuk zwaarder worden.

Vader en zoon lopen komende zondag hun laatste seizoenswedstrijd als koppel de survival van Groningen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda