Voetbal

Brazili? wederom weekwinnaar Wintercompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Veel doelpunten, spanning en strijd, geluk en ongeluk. Dat zijn toch wel de kernwoorden van de vierde speelronde?van de Waddenrobkes Wintercompetitie.?Het was alweer donderdag dus tijd voor een nieuwe speelronde.?En ook deze week weer twee nieuwe gezichten bij de Waddenrobkes: Ralph Knipper komt team Engeland versterken en Frederick Brouwer komt z?n broer Dominique Brouwer helpen in team Nederland.

Eerst een rectificatie: Vorige week werd vermeld dat Kroatië van Uruguay had gewonnen (1-0) maar de oplettende coach van Uruguay, Frank Zijlstra, zag dat dit onjuist was. De juiste uitslag was namelijk 0-1 voor Uruguay en matchwinner was Sem Zijlstra met het winnende doelpunt!

Ronde 1
Het was Argentinië van coach Brian Opdam dat op bezoek ging bij koploper Nederland. Het werd dezelfde uitslag als afgelopen zomer op het WK. Er werd niet gescoord dus bleef het bij 0-0. Waar wel gescoord werd was bij Zweden tegen Ierland: 5-1. Daimen Kamsma scoorde alle doelpunten voor Zweden. Coach Tom Postma had vandaag speciale schoenen aan getrokken in de kleuren van Brazilië. Zou het gaan helpen? Ja hoor! Brazilië pakte de draad van vorige week weer op en dat was winnen. Engeland werd met 2-0 verslagen.

Ronde 2
In ronde 2 stond België - Kroatië op het programma. Het werd 3-0  voor België en de totale doelpuntenproductie kwam op naam van Dylan Visser. Ook Spanje begon de dag goed er werd keurig de nul gehouden in de verdediging en voorin werd er twee maal gescoord tegen Uruguay: 2-0. De topper tussen  de ploeg in vorm Brazilië en koploper Nederland bleef onbeslist 2-2.

Ronde 3
Opnieuw was het België die van zich liet horen. Kampioenscoach Jaco Kalfsbeek is van systeem veranderd en heeft Dylan Visser in de spitspositie gezet. Dit resulteerde in een 6-0 overwinning voor België. Dylan scoorde maar liefst 5 doelpunten. Felix maakte er 1 en Levi Munnikes deed z’n verdedigende taak uitstekend. Uruguay - Argentinië had geen winnaar het bleef in deze spannende partij 2-2. Marc Zijlstra scoorde twee keer voor Argentinië en Sem zijlstra maakte er 2 bij Uruguay. Interim coach  Joyce Polet behaalde een punt met Kroatië tegen Zweden 1-1. Doelpunten makers hier waren Mike Hoekstra voor Kroatië en Daimen Kamsma voor Zweden.

Ronde 4
Spanje ging in ronde 4 verder waar het gebleven was en dat was wederom winnen. Super spits Justin Jilderts wist er weer twee te maken en zo werd Zweden met 2-0 verslagen. Argentinië Engeland werd 2-2 zo had Argentinië niet gewonnen en niet verloren deze speelronde maar alles gelijk gespeeld. Marc wist weer 2x te scoren voor Argentinië. Nederland - Ierland was een enorm spannende partij waarbij Sil Goiinga van Ierland nog keihard op de paal schoot en ja Nederland wist er toch nog eentje te maken. Geluk voor Nederland en ongeluk en pech voor team Ierland. Coach Maurice Schutter en z'n boys hadden vandaag toch echt wel een puntje verdiend maar helaas.

Ronde 5
Bij Engeland - Uruguay bleef de teller op nul staan. Enorm veel kansen voor beide ploegen maar de bal wou er gewoon niet in 0-0.Bij Spanje wou de bal er gelukkig wel in. Kroatië pakte een mooie overwinning tegen Spanje 2-1 voor de Kroaten die zich keurig bovenin het klassement melden. De spannendste wedstrijd van de dag was toch wel België – Brazilië. Beide ploegen waren deze dag in vorm en dat resulteerde in een prachtige pot voetbal. Justin Poortman zorgde met 2 prachtige doelpunnten voor een 0-2 voorsprong voor de Brazillianen. Maar België gaf zich niet zo maar gewonnen wederom was het Dylan Visser die scoorde. De gelijkmaker werd niet meer gemaakt en zo bleef het bij een 1-2 overwinning voor Brazilië. Brazilië is week winnaar geworden. Dylan Visser heeft deze dag maar liefst 9x gescoord voor België een compliment waard. De spanning om de koppositie stijgt per speelronde. Er zijn maar liefst 3 ploegen die op plaats 2 staan.

Donderdag aanstaande weer een nieuwe speelronde met wie weet wel weer een paar nieuwe talentvolle Waddenrobkes. Nieuwkomers zijn van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda