Sport

Boulegoed 2 promoveert naar eerste klasse

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Boulegoed 2 is begin deze maand, met nog ??n wedstrijddag te gaan, van de 2e naar de 1e klasse gepromoveerd. Het is de ?Afdeling winter triplette competitie? waar 3 teams van Boulegoed aan meedoen.

Boulegoed 1 en 3 verkeren in de middenmoot en konden geen potten breken dit winterseizoen. Maar Ginie Wolberts, Cor Draaisma, Harry Kamp en Reitze v.d. Veen van Boulegoed 2 staan al vanaf het begin van de competitie in de top 3. Het is fantastisch dat de juiste samenstelling van dit team heeft geleid tot promotie naar de eerste klasse. In de competitie van de eerste klasse spelen de 16 beste tripletten van de afdeling 01; dat zijn deelnemers van alle Friese clubs met daarbij Steenwijk. De huidige stand met nog 1 wedstrijdavond te gaan is:

Gespeeld Team Saldo
28 wedstrijden Lemsterland 2 23 gewonnen 150
28 wedstrijden Skarboule 1 20 gewonnen 82
28 wedstrijden Boulegoed 2 20 gewonnen 73

De nummer 4 heeft 17 wedstrijden gewonnen en kan niet meer promoveren. Wel kan Boulegoed 2 nog de tweede plaats behalen zoals te zien is op de ranglijst. Dat zou het succes helemaal compleet maken. Dit is alweer een sportief hoogtepunt in het jubileumjaar van Boulegoed, dat dit jaar haar 30-jarig bestaan viert.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda