Sport

Biljartclub Hotel Centraal hield jaarlijkse BB-partij

Door Jeroen Pietersma
In de maand februari spelen de biljarters van Centraal hun jaarlijkse partij om berenburg, oftewel de bb-partij. Er wordt gespeeld in tweetallen. Er was ??n poule en verdeeld over twee donderdagavonden speelde elk duo zes wedstrijden. Het aantal te maken caramboles werd berekend door van de twee spelers hun aantal te maken caramboles samen te tellen en te delen door drie. Elke partij moest worden besloten met een driebander en die bleek een aantal keren voor winst, de beslissende te zijn.

Helaas moesten een paar spelers door omstandigheden op één van de avonden afzeggen, maar dat werd door anderen weer ingevuld, onder andere door gastspeler Chris Bouma, gastheer van Hotel Centraal. Er waren weer verschillende spannende en verrassende partijen bij in een wat, vooral later op de avond, rumoerige sfeer, die slecht is voor de concentratie. Wie daar het beste tegen konden, bleken de latere winnaars te zijn.
Guus Gerritsen van der Hoop en Anne van der Meer vormden de eerste avond een duo en op de tweede avond speelde Guus samen met Hessel Hutchinson. Erg succesvol waren beide avonden niet. Twee keer kon de beslissende driebander niet gemaakt worden, één partij werd een grote deceptie, Guus kon geen carambole meer maken, met in de volgende wedstrijd een klinkende overwinning in twaalf beurten. Een niet fitte Guus met Anne en Hessel wisten twee partijen te winnen.
Frank Ploeg en Theo Kalksma vormden de eerste avond een duo en zij speelden vier partijen, waarvan er drie beslist werden door het al of niet maken van de driebander. Ze wonnen twee van de vier partijen en was er hoop op een goed resultaat. Theo kreeg de griep en Frank speelde toen met de net van de griep herstelde Jan Faber. Ze verloren de tweede avond beide partijen en bleven steken op twee overwinningen.
Bij Jan Outhuyse en Ido Homminga was de wisselvalligheid troef. Soms leken ze af te stevenen op een ruime overwinning, maar plotseling stokte de productie, ook door wat domme pech. Ze bleven steken op twee keer winst.
Richard Zeinstra en Corrie Hobma vormden een gerenommeerd duo, zowel verbaal als biljart technisch. Toch verliepen een aantal wedstrijden anders dan verwacht. De eerste avond was er uitzicht om in de top te eindigen, maar avond twee was een teleurstelling. Uiteindelijk wonnen ze drie wedstrijden en kwamen net te kort voor de top drie.
Nico Outhuyse vormde met gastspeler Chris Bouma een paar. Op de eerste avond speelden ze maar twee wedstrijden en op de tweede avond bleek dat door het spelen van vier wedstrijden de schwung erin kwam. Vooral de overwinning op Foppe en Harry mocht er zijn. Tot grote vreugde van Nico werd de derde prijs behaald en Chris die steeds uitlegde hoe hij de bal ging maken, was blij verrast.
Harry van der Slacht en Foppe W. Molenaar wisten vier van hun zes partijen te winnen, vooral door een geconcentreerd spelende Harry. De partij tegen Guus en Hessel kon alle kanten op maar werd wel gewonnen, evenals die tegen Jan en Frank, beiden op het nippertje.
Stef Foekema en Henk Metz verloren maar één van hun zes partijen. De onbetwiste winnaars van deze bb-partij. Vooral Stef was in een bloedvorm. Er werd van Theo en Frank op de eerste avond verloren door het niet kunnen maken van de driebander. Er werd beide avonden door iedereen fanatiek gespeeld.

Uitslag:
1. Stef Foekema en Henk Metz
2. Harry van der Slacht en Foppe W. Molenaar
3. Nico Outhuyse en Chris Bouma

|Doorsturen

Buienradar



Agenda