Sport

Beuker, Bekkema en Bekema winnaars competitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen dinsdag werd door de leden van damclub Excelsior de laatste competitieronde van het seizoen gespeeld. Er stonden nog vier partijen op het programma en de winnaars zijn bekend. Vooral in de A-groep lag het dicht bijelkaar en was er een minimaal verschil. Hieronder het overzicht van de laatste damavond.

Reguliere competitie
J. Beuker-R. Postma 2-0
Clubkampioen Johan Beuker was al niet meer in te halen, maar er stond nog een partij tegen Rinze Postma op het programma. Rinze kan een aardige pot dammen, maar Johan is niet makkelijk te verslaan en boekte een redelijk eenvoudige overwinning, waardoor hij dit seizoen ongeslagen bleef.

A-groep
J. Sloot-K. de Vries 0-2
Jan Sloot was bij winst op Koop de Vries als winnaar in de A-groep uit de bus gekomen. Beide maakten er een boeiende en spannende partij van. In een zeer interessant eindspel meende Jan een opening naar dam te forceren, echter kon Koop dit middels een goed uitgerekende combinatie voorkomen en wist de Franeker de volle winst te pakken. Door het puntverlies van Jan is Dick Bekkema de winnaar in de A-groep met een minimaal verschil van slechts een punt.

Schaduwcompetitie
E. van Keimpema-N. Poelsma 2-0
In deze competitie werden nog twee duels gespeeld. Elle van Keimpema nam het op tegen Nico Poelsma. Hoewel Nico zich taai verdedigde, moest hij lijdzaam toezien hoe Elle beetje bij beetje schijven van hem afsnoepte en een toch nog simpele overwinning boekte.

K. van Keimpema-M. Bekema 0-2
Klaas ‘de Keimp’ werd naarmate de partij tegen Marco Bekema vorderde steeds stiller wat vraagtekens opriep bij de overige leden. Al snel bleek waarom. Marco speelde een prima partij tegen de op papier sterkere Klaas en maakte geen fouten. Klaas liet Marco te ver naar voren komen en laatstgenoemde speelde de partij keurig uit en wist de volle winst te pakken.

Dit was de laatste competitieronde. Volgende week sluiten de leden het seizoen af met de voorjaarsvergadering die door omstandigheden op woensdagavond plaatsvindt. Daarna gaan de leden genieten van een ´zomerslaap´ om in september weer terug te keren naar het alom bekende speellokaal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda