Belangrijke winst vv Harlingen

HARLINGEN - De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Rimmerd Baarda, oud-keeper van zowel HZC als vv Harlingen. En Harlingen begon natuurlijk weer zonder Norbert Helik, Jorge Pirez, Robbin Regtop en Klaas Kuiken. Gelukkig waren Bouke Zuiderhof en Freek T?pfer weer terug en het dient gezegd dat de jeugd, die door trainer Johan van Slooten is ingebracht, toch aardig begint te groeien.

Harlingen leek wat op een ouwe stoomlocomotief; ze kwamen wat langzaam op gang. Al in de eerste minuut bleek de spits van Stiens te snel voor de Harlinger defensie. Hij leek door te breken maar gelukkig werd de kans gemist. In de tiende minuut ging het wel mis; een zwakke pass van Ralf van Hurck (doet-ie anders nooit) werd onderschept, kwam bij Paul Sierdsma en die scoorde 0-1. Wat een ellende, want deze wedstrijd moest Harlingen winnen. En het goed opgekomen publiek begon een beetje de moed te verliezen. Maar drie minuten later kreeg Harlingen een vrije trap, Ralf van Hurck plaatste zich achter de bal en met een bekeken schot draaide hij de bal in de rechterbovenhoek; 1-1 en de fout was weer goed gemaakt.

Harlingen was sterker en viel ook aan maar het duurde soms net even te lang. En de counters van Stiens bleven wel degelijk gevaarlijk. In de 27e minuut was er een kans voor Harlingen. Barry Hamstra ging goed door maar werd - en dat zeiden die lui achter de goal - bij sien poot pakt. De scheids liet doorgaan en Justin Attema kreeg een kans uit de rebound maar schoot tegen een tegenstander. Een goede volgende aanval werd ingezet door Jorik Erents; hij tikte op Freek Töpfer, die verlengde op Ralf van Hurck en zijn knal werd door de goed keepende Sydo Jansma gestopt. Maar Harlingen had ook mazzel. In de 33e minuut bleef iedereen staan omdat ze dachten dat het buitenspel was. Drie man van Stiens kwamen op keeper Wagenaar maar ze verprutsen deze 150 procent kans. De laatste tien minuten in de eerste helft waren voor Harlingen. Freek Töpfer schoot op een tegenstander, keeper Jansma redde uitstekend op een inzet van Justin Attema en op een pass van Ralf van Hurck kwam Freek net te laat.

Ook in de tweede helft startte Harlingen weer wat lauw en maakte Stiens zelfs een doelpunt. Dat werd overigens terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 53e minuut weer een kans voor Stiens maar nu was het de uitstekend keepende Robin Wagenaar die redde. Rick Siemonsma kwam er in voor Frank Coockson en Harlingen ging weer aanvallen. Na 61 minuten pakte Sjouke Bootsma de bal op, ging alleen op de solotoer en knalde de bal geweldig hard op de lat. Een minuut later redde de keeper van Stiens weer op een schot van Barry Hamstra. Het leek wel of de bal er niet in wilde. Maar in de 63e minuut een lange sprint van Freek Töpfer, gevolgd door een voorzet op maat die goed werd binnen gelegd door Justin Attema; 2-1. Onder leiding van de as Ralf, Freek, Barry en Sjouke bleef de defensie van Stiens onder druk staan en dat had succes. In de 65e minuut een fraaie lange bal van Ralf van Hurck die puur op karakter in werd gekopt door Freek Töpfer; 3-1. Een mooie voorsprong in twee minuten tijd en Harlingen bleef drukken.

Stiens probeerde het nog wel maar de scherpte was eraf en achterin bij Harlingen liet men niets meer door. Töpfer was geblesseerd geraakt bij zijn doelpunt en werd vervangen door Niels Vlottes. Vijftien minuten voor tijd liet de keeper van Stiens de bal van zich af stuiten en dat strafte de zeer attente en goed spelende Justin Attema meteen af; 4-1. Justin kreeg een publiekswissel en Loya Ghandi kwam er in. Het bleef 4-1 en Harlingen had een belangrijke en zeer verdiende overwinning behaald.
Trainer Johan van Slooten: “We waren wel wat zenuwachtig voor deze wedstrijd want hierna krijg je nog twee wedstrijden tegen DIO Oosterwolde en Leovardia, die nog een periode kunnen pakken, dus dat is zwaar. Na deze gewonnen wedstrijd zijn we veilig en daar ben ik heel blij mee. Het was een lastig jaar, helemaal omdat er iedere wedstrijd wel enkele spelers ontbraken. Gelukkig hebben de jongens die ik heb ingepast goed bijgeleerd en kun je daar in de toekomst nog wat van verwachten.”
Trainer Johan van Slooten gaat na deze competitie weg. Niet dat hij dat zelf wilde. Integendeel, hij had het hier goed naar zijn zin. Maar de fc Harlingen wilde een nieuwe trainer, vandaar. Johan heeft gelukkig weer een nieuwe ploeg, hij heeft een jaar getekend bij Ureterp. Wij komen hem volgend seizoen dus weer tegen en da’s leuk nou je.