Sport

Annemarie Rietman winnares sterk bezet Dirk Kooistra toernooi

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag streden 22 deelnemers om de Dirk Kooistra bokaal. Het wedstrijd systeem is t?te a t?te dus ??n tegen ??n. Je moet het spel met eigen inzicht en tactiek aangaan. Er waren vier spelers die alle drie voor gelote partijen wisten te winnen. Annemarie had twee partijen gewonnen en kwam door een saldo van + 9 bij de beste acht spelers die om de titel moesten strijden.

Annemarie moest in de kwartfinale tegen Klaas Kikkert die Annemarie met 13-9 wist te winnen. Hierna werd de halve finale gespeeld tegen de beste van de voorrondes, Reitze van der Veen met drie winst en een saldo van + 28. Weer wist Annemarie de wedstrijd te winnen uitslag 13-7. Wie zal haar tegenstander worden in de finale? Dat werd Roelof want hij versloeg in de andere halve finale Rein Koning met 13-9.

De finale
De eerste boule van Annemarie was gelijk mooi geplaatst. Het lukte Roelof niet om de boule weg te schieten maar verdedigde goed met zijn laatste boule. Het eerste punt was voor Annemarie 1-0. De tweede mène pakt Roelof het punt 1-1. De derde mène begon Roelof met een biberon waar Annemarie zich op stuk gooide en als Roelof dan zijn bal dubbelt is de stand 3-1. De mène hierna was precies als de vorige dus werd de stand 5-1. Toen plaatste Roelof zijn eerste boule niet al te best. Als Annemarie een biberon plaatst en Roelof de boule niet wegschiet pakte Annemarie twee punten en is de stand 5-3 voor Roelof. De volgende twee mènes pakte Roelof elke keer een punt en werd de stand 7-3. Roelof begon met een mooi geplaatste boule. Annemarie haar tweede geplaatste boule werd niet meer verbeterd en staat het 7-4. Dan verplaatst het spel zich naar een moeilijk stuk speelterrein en komt Annemarie op voorsprong door twee mènes achter elkaar twee punten te pakken, 7-8. De spanning in de partij was te voelen bij het aanwezige publiek. Dan komt Roelof weer op voorsprong door twee punten te pakken 9-8 is dan de stand. Hierna kreeg Roelof de kans om zijn voorsprong te vergroten maar Annemarie speelde op het butje nam het mee naar achteren en pakte een punt, 9-9. Roelof kwam weer op voorsprong maar het zou zijn laatste punt in de finale worden want Annemarie pakte de mènes die hierop volgden. Twee keer twee punten en de overwinning was een feit, 13-10 voor Annemarie! Een geweldige prestatie. Het is de tweede vrouw die de Dirk Kooistra op haar naam weet te schrijven.

De finale in de verliezers ronde werd gespeeld door Duco Broersma tegen Klaas de Jong het werd een 13-8 overwinning voor Duco.
De prijzen werden natuurlijk uitgereikt door big brother Hielke Kooistra. Zoals ieder jaar heeft Hielke voor de prijswinnaars een heerlijke fles wijn en Annemarie mag haar manlijke boule trofee voor dit jaar een rokje aantrekken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda