Sport

54 zwemmertjes Sportcentrum van Hurck geslaagd

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag was het weer een spannende dag voor 54 zwemmertjes van Sportcentrum van Hurck. Er werd afgezwommen voor het zwemdiploma A, B en C van de NPZ.

Zaterdag 18 juni om 16.15 uur stonden dertig kinderen klaar om voor hun A-diploma proef te zwemmen. Zo kunnen ze het bad leren kennen en word het diplomaprogramma doorgenomen zodat ze weten wat er verwacht word tijdens het afzwemmen. 

Zaterdag 25 juni was het dan zover, de kinderen voor A verzamelende allemaal om 16.00 uur in Franeker voor het afzwemmen voor hun diploma. De A kinderen waren om 16.15 uur aan de beurt. Totaal ontspannen begonnen de kinderen aan hun eisen voor het A-diploma. Aan al het meegekomen publiek lieten zij zien dat zij de eisen van het diploma beheersten. Alle kinderen zwommen keurig hun programma. Na alle verplichte onderdelen kregen ze van het publiek een oorverdovend applaus.
Om 17.00 uur was het de beurt aan de 24 kinderen die voor hun B- en C-diploma moesten afzwemmen. Ook zij hadden de afgelopen maanden weer goed geoefend voor de eisen van het diploma. Ze zwommen allemaal heel netjes hun programma. Ook deze groep kreeg van het meegekomen publiek een staande ovatie.
Na kort overleg was het oordeel unaniem, alle kinderen waren geslaagd voor hun zwemdiploma. Meer informatie kijk op www.allesoverzwemles.nl.

A-diploma: Elin de Jong; Quinten Witteveen; Flynn van Berkel; Max Haak; Nick Mijnsbergen; Fleur Helvrich; Isa Beers; Samuele Rizzitiello; Stijn Sijbesma; Jaylin Gaasbeek; Britt Dekkers; Alfred King; Jeroen Westra; Evy Prins; Quinn Amels; Sander Grijpink; Kyara de Haan; Jesper Himmat; Wiard Sibma; Manuel de Boer; Otylia v.d. Molen; Ninthe Dijkstra; Ronja Andringa; Teun de Wijs; Leila Teuben; Clarice van Haelst; Milan Leusink; Lyann Kooijenga; Jort van Rossum en Melissa Reinsma. B-diploma: Koen Zwier; Norah de Jong; Emma Noorman; Tristan de Boer; Niek Visser; David Riesenkamp; Emma Prehn; Jesse Monsma; Tess van Merode; Roan Odolphi; Mirthe van Eekelen; Margriet Wildeboer; Senna de Haan; Hidde Monsma; Dani van Merode; Silke Chentasingh; Jesper Teerling; Dilano van Esveld; Melissa Reinsma; Vere v.d. Zee en Reywin Reijgwart. C-diploma: Rutger Westra; Femke v.d. Heide en Lieke Bijland.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda