Voetbal

35-Plussers in actie op 7x7 toernooi fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Een drukte van belang was het vrijdagavond 20 maart. Nadat de kinderen klaar waren met de tweede reeks van de voetbalacademie was er wederom een 7x7 toernooi voor de 35 plussers. De teams van deze vrijdag waren fc Harlingen 1, fc Harlingen 2, Tzummarum en AVC.

Dit toernooi is het leven ingeroepen door een paar enthousiaste mannen die wel weer eens tegen een balletje aan willen trappen. Vanwege werk en/of privé-omstandigheden lukt het deze mannen niet om wekelijks te trainen en wedstrijden te spelen maar het blijft kriebelen en ze willen  toch graag weer met anderen lekker voetballen. Er wordt geprobeerd om één keer in de maand een 7x7 toernooi op te zetten op een vrijdagavond en elke keer worden er andere teams benaderd om naar de de Vierkantsdijk te komen. Omdat er aardig wat animo voor is, bestaan er twee volledige teams, genaamd fc Harlingen 1 en fc Harlingen 2.

Om half acht werd er afgetrapt op het nieuwe kunstveld en konden de teams van start. Op veld B1 kreeg fc Harlingen 2 het moeilijk met AVC. De eerste tien minuten begon Harlingen sterk en stond de organisatie als een huis. Maar daarna begon de ontbrekende snelheid voorin op te breken. Ook de vooraf lang besproken tactiek viel in het water. AVC combineerde net even wat makkelijker en kon simpel uitlopen naar een 0-6 overwinning. Peter Beuker had tijdens de wedstrijd een prachtig overstapje en heeft na de wedstrijd nog wel lang geprobeerd om zijn overstapje uit te leggen aan Peter Schadenberg.
De wedstrijd die eveneens om half acht begon maar dan op de andere helft van het nieuwe kunstveld (B2) was die van Tzummarum tegen fc Harlingen 1. In deze wedstrijd liep het gelijkwaardig op en kwam de stand dan ook op een 2-2.

Dan de tweede wedstrijd van fc Harlingen 2 tegen Tzummarum. Deze wedstrijd liet Peter Beuker verstek gaan omdat hij een blessure had opgelopen. Zou dit dan toch door het ingewikkelde overstapje gekomen zijn? Het was in ieder geval een wedstrijd met weinig hoogtepunten en redelijk in evenwicht. Op een paar zwabberballen op goal na was de terechte eindstand dan ook 0-0.
De tweede wedstrijd van fc Harlingen 1 tegen AVC werd 1-1. De derde wedstrijd was die van fc Harlingen 2 tegen fc Harlingen 1. Nu konden de ‘ouwe seunen’ heerlijk op mekaar sjanteren, skelle en vloeke. Peter deed in deze wedstrijd niet mee omdat hij toch nog geblesseerd bleek vanwege dat mooie overstapje en Nico wilde zich sparen voor de zware wedstrijd die op zondag gepland stond aangezien daar geen wissels zouden zijn. Maar deze wedstrijd blonk wel uit door de hoogtepunten en we belichten deze wedstrijd dan ook even extra.

Hoewel er niet gescoord werd moest de keeper wel vaak in actie komen. De keeper verdween dan ook in een wolk van rubberen korrels met veel zwabberballen richting zijn doel. Frans Postmus had lang nodig voordat hij eindelijk gewend was aan het kunstgras maar eenmaal gewend, kon hij in zijn derde wedstrijd laten zien wat hij waard was. Een paar prachtige acties kwamen dan ook van hem. Bij Edwin Leistra ging halverwege de wedstrijd het licht uit. Het werd rumoerig langs de hekken omdat er een piepend geluid was te horen. Na een kleine rondvraag bleek dat bij Edwin vandaan te komen. Hij was ‘stukken’!

Maar Dicky Tilstra verdedigde uit bij eigen goal en trapte ver uit naar voren. Keeper Marcel Touwslager liep parmantig zijn doel uit en maande zijn medevedetten tot rust, dat hij de bal wel even su pakken. Hij wilde de bal controleren met zijn voet maar door een vervelend polletje op het mooie kunstgras van het nieuwe Wembley moest Marcel met een sprint, én een struikelpartij die nog nooit eerder vertoond is, achter de bal aan. In geen velden of wegen was er een tegenstander te bekennen. De bal rolde dan toch nog over de zijlijn. Harlingen 1 mocht ingooien en de bal kwam bij de ouwe meester Frans Postmus terecht. Hij zag dat de keeper nog aan het opkrabbelen was en hij waagde een poging voor een afstandsschot. Een hoop getoeter op de snelweg. Wat bleek? De bal op een auto en die is nou onderweg naar ut mooie thuusdorp van Frans.
Kerst Heida had wat moeite met de lijnen op het veld en de ruimte die hij kreeg en het schijnt dat hij, tot aan de stamtafel in de kantine, gedekt werd door de stugge en snelle verdedigers van de tegenpartij. En ook leuk om te vermelden: Simon Vuyk heeft een nieuwe manier van wisselen ontdekt. Uiteraard zal hij dit uitgebreid laten zien bij een volgend 7x7 toernooi. Eindstand: een terechte 0-0.
Aan de andere kant van het veld speelden Tzummarum  en AVC tegen elkaar. Hier werd de eindstand 0-3. Alle wedstrijden werden uitstekend gefloten door Jaap de Jong en Willem Jan Kimp.

Uitslagen
Eerste plaats AVC; tweede plaats fc Harlingen 1; derde plaats Tzummarum en vierde plaats fc Harlingen 2.
fc Harlingen 2 – AVC                  0-6
Tzummarum – fc Harlingen 1        2-2
AVC – fc Harlingen 1                  1-1
fc Harlingen 2 – Tzummarum        0-0
fc Harlingen 2 – fc Harlingen 1      0-0
Tzummarum – AVC                     0-3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda