Voetbal

Zeerobben–Noordscheschut: herstart competitie meteen spektakel

Een saaie wedstrijd zal het beslist niet worden aanstaande zaterdag. Noordscheschut staat garant voor strijd op het fysieke en mentale vlak. Wie zich de beslissingswedstrijd van twee jaar terug op het Oostersportpark na een spannende nacompetitie nog weet te herinneren, zal de confrontatie beslist niet willen missen.

Meest opvallend afgelopen zaterdag was misschien wel de rentree van Abdul Boundati. Hij kwam dit seizoen door blessureleed nog niet in actie maar mocht in de oefenwedstrijd tegen L. Zwaluwen in de 65e minuut invallen. (Foto: Frans Bode)

Zeerobben heeft, na een prima afsluiting van de eerste competitiehelft, een magnifiek trainingskamp in Denia achter de rug. De eerste oefenwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen ging met 2–4 verloren. Na twee keer op achterstand te zijn gekomen, herstelde de voorhoede binnen no-time weer het evenwicht: de 1–1 van Higor da Silva en de 2–2 door debutant Marcel Amels. De laatstgenoemde speler had de 3-3 nog op zijn schoen, maar schoot te gehaast, in plaats van 3–3 werd het zelfs in de slotseconde nog 2–4. Toch wel een nuttige partij, met veel jeugd in de basis en als invaller.

Noordscheschut is als de heen-en-weer van Volendam. Afwisselend in de eerste klasse en de tweede klasse. Na twee keer deel te hebben genomen de afgelopen jaren aan de nacompetitie was het de derde keer wel weer raak, onder andere Broekster Boys was hiervan het slachtoffer. In het eerste deel van seizoen 2017/2018 waren de resultaten wisselend, met als slotakkoord een 3–1 winst tegen Be Quick Dokkum. Dat leverde een achtste positie op met 14 punten uit 12 met als opmerkelijk feit, dat ze de meeste gelijke spellen op hun conto hebben staan.

Zeerobben heeft met 18 uit 11 een succesvolle start aangetekend en mag trots zijn op de jeugdbrigade, die bijna probleemlos meegaat op dit niveau. Blessures plagen de selectie nog steeds. Marijn Helfferich begint langzamerhand aan de revalidatie, maar het is nog een vraagteken wanneer hij weer inzetbaar is. Verheugend nieuws is de terugkeer van Abdul Boundati na een langdurige blessure en herstel. Pim Bleichrodt ook nog niet okselfris evenals Jan Dirk van Looy. En afgelopen week werd de Zeerobbenfamilie opgeschrikt door een ernstig ski-ongeval van Allard Sym Sprenger. Deze vaste kracht vorig seizoen in het vlaggenschip, kampte al met tegenspoed, waardoor hij nog niet kon aansluiten bij de selectie in de eerste klasse.

Reikhalzend wordt er al uitgekeken naar de herstart van Zeerobben. Pakken ze de draad weer op van 2017. U wordt van harte uitgenodigd om het duel op het Oostersportpark bij te wonen. Zeerobben heet ook de supporters, selectie en bestuur van Noordscheschut van harte welkom en verwacht een strijd op het scherpst van de snede. Wie deelt de eerste klap in 2018 uit, want die kon wel eens een daalder waard zijn.

Zeerobben – Noordscheschut. Zaterdag 27 januari, aanvang 15.00 uur.

 

Programma eerste klasse E zaterdag 27 januari

 

 Be Quick Dokkum

-

 VV Balk

 

 VV Buitenpost

-

 VV Winsum

 

 Drachtster Boys

-

 VEV '67

 

 VV Groningen

-

 Blauw Wit '34

 

 d'Olde Veste '54

-

 CVV Oranje Nassau G

 

 PKC '83

-

 VV Gorecht

 

 Zeerobben

-

 VV Noordscheschut

 

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda