Voetbal

Zeerobben Winter Jeugdtoernooi

De ‘pilot’ om op 20 januari, hartje winter, een toernooi te organiseren kan als geslaagd worden beschouwd. In een laat stadium werd besloten het er op te wagen, immers bij sneeuw is het einde verhaal. De weergoden waren de organisatie echter goed gezind en een zuinig zonnetje bescheen zelfs het Oostersportpark. Er werd met vier teams een halve competitie gespeeld in de leeftijdsgroepen O19, O13 en O11.

Ze zijn onmisbaar op elk toernooi. De scheidsrechters die hun vrije tijd maar weer beschikbaar stellen en ervoor zorgen dat alles goed verloopt. Afgelopen zaterdag waren zes scheidsrechters actief. Vlnr: Anton Lopes, Dennis Vinke, Daniel Bleeker en Reda Rouji. Walter lemstra en Pieter Ruurd Illes ontbreken op deze foto maar waren ook actief. (Foto: Frans Bode)

Op het Hoofdveld, het Plus-veld en in de Froonacker-Arena werd van 10.00 tot 13.30 uur fanatiek gestreden want het bleek dat alle teams aan elkaar waren gewaagd en de prijzen pas in de laatste wedstrijden werden verdeeld.

In de Froonacker Arena speelden de O11-teams van SC Bolsward, LSC 1890, vv Heerenveen en Zeerobben. LSC 1890 speelde met alleen maar eerstejaars (het F1 van vorig seizoen werd zelfs amateurkampioen van Nederland) en deed dit verdienstelijk. Ook SC Bolsward legde leuk voetbal op de mat maar vv Heerenveen en Zeerobben bleken toch de sterkste teams te zijn en ontmoetten elkaar in de laatste wedstrijd.

 

Hoewel Zeerobben een paar 100% kansen kreeg om op voorsprong te komen, waren het de blauwwitten die de 1-0 maakten. Zeerobben toonde onder het toeziend oog van diverse scouts karakter en maakte de 1-1. VV Heerenveen was vooral in de omschakeling (nog) net iets verder dan de thuisclub en wist dit uit te drukken in een 3–1 overwinning.

 

Bij de O13 waren er twee eersteklassers en twee hoofdklassers maar dit klassenverschil was op het veld niet terug te zien en uiteindelijk gaf het beter benutten van de kansen de doorslag.

Het op het laatste moment ‘gecontracteerde’ SJO OHH wist verrassend beslag te leggen op de eerste plaats. Knap werk van de boys uit Oudega, Hommerts en Heeg. SWZ Sneek eindigde als tweede , Zeerobben derde en FVC dat in de laatste wedstrijd een enorm veldoverwicht had op Sneek, maar niet wist te scoren, eindigde als vierde.

 

Bij de O19 kon het ook alle kanten op. Zo speelde Zeerobben 0-0 tegen vv Heerenveen maar kreeg in de ‘dying seconds’ een niet te missen kans op de zege maar won wel in de laatste minuut van LSC 1890 na een 2–0 achterstand. Emmeloord werd op doelsaldo winnaar en Zeerobben eindigde als tweede.

 

Bij de prijsuitreiking door voorzitter Johannes Woudstra kregen alle winnaars 100 euro om met het team iets leuks te doen, en de nummers 2 kregen 50 euro. De merendeels jonge scheidsrechters van Zeerobben brachten het er goed van af, complimenten waren er voor hen en een bloemetje.

Trouwens, alle geledingen van Zeerobben, speaker Klaas Abma incluis, sloegen de handen ineen om er iets moois van te maken. Zo stelde sponsor Smeding Groente en Fruit voor ieder team een kistje fruit ter beschikking. Het Zeerobben Winter Jeugdtoernooi, mede mogelijk gemaakt door de Businessclub en Jeugdsponsor Froonacker, viel als voorbereidingstoernooi goed in de smaak en ondanks een blijvend risico van Koning Winter, geeft deze pilot genoeg aanleiding voor een tweede editie in het volgende seizoen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda