Voetbal

Zeerobben: moeilijke klus in Balk

De start van het kalenderjaar 2018 had wel een betere aanblik kunnen hebben. Viel de 2 – 4 nederlaag tegen Leeuwarder Zwaluwen in een oefenwedstrijd nog onder het kopje “leerzaam zonder gevolgen”, het verlies van afgelopen zaterdag tegen Noordscheschut gaf een wat bittere smaak in de mond, maar wel leerzaam.

De snelle voorsprong, doelpunt Frank ten Hoeve, kon niet geconsolideerd worden en Zeerobben kreeg een lesje in hoe je met minder aantrekkelijk voetbal toch ook drie punten kunt verdienen, 1 – 2 eindstand. In de slotfase van deze wedstrijd kreeg Noordscheschut via counters de gelegenheid om de voorsprong uit te bouwen, gelukkig stond Jacob de Vries op de juiste plek om erger te voorkomen. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

 

Sterke start van  Balk

De tegenstander van aanstaande zaterdag had na de winterstop een flitsende start met een 0 – 4 overwinning in Dokkum tegen Be Quick D. Een prestatie van formaat, gezien de kwaliteiten van de Dokkumers. Ook de laatste wedstrijd  voor de break  werd door Balk overtuigend met  4 – 0 gewonnen van de koploper Drachtster  Boys. Net als Zeerobben zijn de resultaten van onze opponent wisselend, maar de favorietenrol  zal zonder twijfel, zeker gezien de laatste twee overwinningen, naar de thuisclub gaan. In de eerste wedstrijd van dit voetbalseizoen werd met 2 – 1 gewonnen in een niet bijster aantrekkelijk duel. Wel waren er gevoelens van trots, omdat deze winst gezien de reputatie van Balk, aansprekend te noemen was.

 

Onder het toeziend oog van Dirk Kuyt, medecursist van een trainersopleiding  met o.a. Arjen Postma, werd maandag op het Oostersportpark getraind. Of zijn bijdrage  tot een goed resultaat zal leiden  valt nog te bezien. De selectie wordt wel op de proef gesteld wat het aantal blessures betreft. Toch mag met vertrouwen naar de toekomst worden gekeken. Zonder vaste waarden en dus met jeugd  werd voor de winterstop ook prima gepresteerd. We rekenen erop, dat trainer Postma met zijn team de zaak weer op scherp zal zetten. Met de onontbeerlijke steun van de vijfde colonne zal Zeerobben zijn huid duur verkopen in en tegen Balk.

 

Programma voor zaterdag 3 februari in de eerste klasse E

 

 VV Balk

-

 Zeerobben

 

 Blauw Wit '34

-

 VV Buitenpost

 

 VV Gorecht

-

 VV Winsum

 

 VV Noordscheschut

-

 PKC '83

 

 d'Olde Veste '54

-

 VV Groningen

 

 CVV Oranje Nassau G

-

 Drachtster Boys

 

 VEV '67

-

 Be Quick Dokkum

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda