Voetbal

Ricardo Wijbenga pakt eerste plaats bij de jeugd

Zeerobben-darttitel voor Pieter Wesseloo en Esmee Torenbeek

De Robbenplaat van z.m.v.v. Zeerobben was zaterdag omgetoverd tot een ware darttempel voor het jaarlijkse Zeerobben Dartstoernooi. Na een lange sportieve strijd kon Pieter Wesseloo aan het eind worden uitgeroepen tot de winnaar van de editie 2018. Esmee Torenbeek pakte de eerste plaats bij de dames en het jeugdtoernooi werd uiteindelijk gewonnen door Ricardo Wijbenga. Bekers en aantrekkelijke prijzen vielen de winnaars ten deel. De hoogste finish kwam op naam te staan van Pieter Wesseloo, die een leg op maar liefst een stand van 126 uitgooide. Arjen Lemstra kreeg de aanmoedigingsprijs overhandigd.

(Foto: Frans Bode)

Aan de veertiende editie van het darttoernooi namen maar liefst 64 personen deel.  Er werd gestreden in een jeugdtoernooi (tot 16 jaar), alsook in een dames- en herenpoule. Op tien banen kwamen de darters in actie. Bij de jeugd waren spannende partijen te zien. In de finale kwamen Ricardo Wijbenga en Lars de Boer tegenover elkaar te staan, waarbij de eerstgenoemde de zege pakte. Marcel Feenstra en Mika Sijbesma veroverden respectievelijk de derde en vierde plaats. Voor hun prestatie kregen zij een beker en prijs uitgereikt door de organisatie bestaande uit Dirk Arends en George Helfferich.

Na afloop van de wedstrijden bij de dames en de heren bleek dat Esmee Torenbeek in de finale te sterk was voor Marije Miedema. Zij kregen de bekers en prijzen overhandigd als beloning voor hun prima prestatie.

 

De halve finales bij de heren waren een spannende aangelegenheid. Uiteindelijk stonden Pieter Wesseloo en Marcel Amels in de finale. Pieter Wesseloo bekroonde een avond met prima spel met de eerste plaats. Derde werd uiteindelijk Jordy Torenbeek, die de strijd om de derde en vierde plaats won van Wesley Schaap.

Na afloop van het geslaagde dartstoernooi bedankte de organisatie in de eerste plaats de kantinebrigade. Verder werd de veertiende editie mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor In Person en de sponsors Koninklijke Sjouke Dijkstra, Vriendenclub Zeerobben, Arends Shipping, De Chinese Muur en HA Teksten Harlingen. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda