Meisjes C3 HMHC winnen felbevochten wedstrijd

De meisjes van C3 speelden afgelopen zaterdag hun inhaalwedstrijd tegen de meisjes van Quick Stick MC4 uit Heerenveen. Na enig warmlopen, inspelen en een angstaanjagende yell stonden de meisjes van C3 in lijn opgesteld tegenover de meisjes van Quick Stick om elkaar een sportieve wedstijd toe te wensen. Om exact 14.30 uur klonk het beginsignaal en begonnen de meisjes van Harlingen C3 onder leiding van coach Monique Kingma aan hun inhaalwedstrijd.

Vanaf de eerste minuut zetten de meisjes van Harlingen C3 hun opponenten onder druk, en in de zesde minuut viel er al een strafcorner in het voordeel van Harlingen. Helaas, maar door een mooie redding van de keeper van Heerenveen kon Harlingen nog niet op voorsprong komen. In de negende minuut werd de bal strak vanuit de middencirkel ingespeeld, maar net miste Noa (vd M) het goal op een haartje na. De volgende 15 minuten waren beide ploegen iets meer aan elkaar gewaagd, maar door de sterke achterhoede van Harlingen met Senna, Tessa, Annie, Meike en Katherine slaagden de meisjes van Quick Stick er niet doorheen te breken. In de 23e minuut werd er door een speelster van Quick Stick de bal net van de lijn gehaald toen Tessa de bal hard en hoog inschot na een stafcorner. In de 25e minuut kwam Zosia alleen voor de keeper te staan na een mooie pass vanaf het midden waar Leandra, Denise, Noa (vd V) en Lobke de longen uit het lijf renden. Zosia schoot maar de keeper van Quick Stick stond haar mannetje en wist de bal te keren. In de 26e en 30e minuut kregen de Harlinger meisjes van C3 nog twee strafcorners maar ze wisten helaas niet te scoren. Duidelijk was in ieder geval dat Harlingen C3 in de eerste helft de sterkste partij was.

Na een korte pauze begonnen de meisjes van Quick Stick de tweede helft sterker en ze domineerden het veld in de eerste twintig minuten. In de 15e minuut ontsnapten de Harlinger meisjes ter nauwer nood aan een goal, toen de bal maar snoeihard naast werd geslagen door Quick Stick. In de 20e minuut ontsnapten de Harlingen C3 meisjes weer aan een goal, doordat keepster Chenna de bal door een prachtige redding uit het net wist te keren. Gelukkig wisten de Harlinger meisjes het tij te keren. Door hun harde werken en inzet wisten ze het laatste kwartier steeds meer druk te zetten en in de voorhoede konden Anika, Zosia en Noa (vd M) een aantal mooie kansen creëren. In de 30e minuut wist uiteindelijk Leandra vanuit een mooie solo Senna aan te spelen. Senna draaide in de cirkel weg en wist de bal beheerst naast de keepster in de goal te plaatsen; het was 1-0. Wat een blijdschap en de ontlading was groot. De wedstrijd eindigde ook met 1-0. Tevreden kunnen de meisjes terugkijken op een mooie wedstrijd.