Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

We hebben er even op moeten wachten. Af en toe strooide koning winter nog wat roet in het eten maar eindelijk was het afgelopen zaterdag weer eens volle bak op het Oostersportpark. Een beeld dat past bij een club met zo’n jeugdafdeling. Van Waddenrobkes tot JO19, het was allemaal te zien afgelopen zaterdag. 

Ook JO8-2 speelde afgelopen zaterdag thuis. Tegenstander was Frisia uit Leeuwarden. Er werd weer vol vreugde en overgave gespeeld. (Foto: Wies Procee)

JO19

Nu een aantal spelers van JO19 zich hebben aangesloten bij de A-selectie is het er voor JO19-1 niet gemakkelijker op geworden. Even dreigde er weer verlies afgelopen zaterdag maar uiteindelijk wisten de jongens nog een 5-5 gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Wolvega dat derde staat. Zeerobben moet genoegen nemen met een zevende plaats.

 

JO17

Een merkwaardige wedstrijd speelde JO17 tegen Heerenveense Boys. De jongens uit Heerenveen staan op een derde plaats en waren de eerste helft heer en meester. Verlies dreigde dan ook na een paar goede resultaten voor JO17 maar de jongens sleepten toch nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur. JO17-2 sleepte tegen Oosterlittens een 2-3 overwinning uit het vuur en JO17-3 verloor met 5-2 van Workum.

 

JO15

Het zit JO15 niet mee. Tegen de nummer vier van de ranglijst, SJO Bergum BCV Combinatie werd er wederom nipt met 2-1 verloren. Zeerobben staat nog steeds op de tiende plaats. JO15-2 verloor met 6-1 in en van Makkum en JO15-3 was niet opgewassen tegen SDS. Ze verloren met 0-5.

 

JO13

JO13-1 blijft het goed doen. Dit keer werd er overtuigend van L. Zwaluwen gewonnen. Het werd in Leeuwarden 0-4.  Na een paar verliespartijen was er weer een mooie overwinning voor JO13-2. Thuis werd er met 5-2 van SDS gewonnen.  En ook JO13-3 mocht het zoet der overwinning weer proeven. In Tzummarum werd er met 1-2 gewonnen. Vast spannend geweest. JO13-4 speelde de wedstrijd van het jaar. Thuis op het hoofdveld tegen fc Harlingen. Na een 1-0 voorsprong keek Zeerobben halverwege tegen een 1-3  achterstand aan. Aangezien verliezen van de plaatselijke concurrent uit den boze is werd de stand uiteindelijk nog recht getrokken en werd het na een mooie spannende wedstrijd 3-3.  JO13-5 verloor met 11-0 van fc Harlingen.

 

JO11

JO11-1 speelde een wedstrijd die ze misschien niet snel zullen vergeten. Tegen vv Heerenveen werd er met 18-0 verloren. JO11-1 wacht nog steeds op de eerste punten. Misschien liggen er kansen morgen tegen FVC. JO11-2 verloor nipt met 2-3 van Hardegarijp. JO11-3 behaalde een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg. JO11-4 verloor thuis met 0-3 van sc Stiens en verlies was er ook voor JO11-5 dat met 3-6 verloor van Frisia. JO11-7 speelde een wel zeer doelpuntrijke wedstrijd tegen ST IJVC/Blauwhuis. Het werd maar liefst 10-7 maar wel in het voordeel van Zeerobben.

 

En dan waren er natuurlijk nog de wedstrijden van JO9-1, JO9-2, JO9-3 JO9-4, JO8-1, JO8-2 en JO8-3. Van deze wedstrijden worden zoals bekend geen uitslagen meer bijgehouden maar ook hier natuurlijk veel plezier. Bij deze groep kinderen wordt volgens de richtlijnen van de KNVB geen uitslagen en standen meer bijgehouden omdat hier de ontwikkeling van het kind centraal staat waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de ontwikkeling. En daar sluiten de Waddenrobkes zich natuurlijk ook bij aan.

 

De dag van morgen

Het paasweekend staat voor de deur en dan is het doorgaans een vrij weekend voor de jeugd. Toch staan er voor morgen nog een paar thuis- en uitwedstrijden op het programma. Op het Oostersportpark zal het rustig zijn met maar twee thuiswedstrijden. Dat zal volgende week ongetwijfeld weer anders zijn. Een soort van stilte voor de storm zeg maar. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda