Voetbal

Zeerobben MO19-1 najaarskampioen 2017

De Meiden van Zeerobben

Aan het begin van het seizoen zag het er niet naar uit dat deze ploeg meiden aan het eind van de najaarscompetitie mee zou doen om het kampioenschap. De eerste wedstrijden in de Zwaluwen Jeugdbeker waren van een dusdanig niveau dat er voor de rest van het seizoen weinig hoop was om maar ook in de buurt te komen van de eerste vier op de ranglijst.

(Foto: Dirk Bouma)

Beide wedstrijden werden door Zeerobben verloren van de ploeg uit Idskenhuizen, die in de competitie aan het einde van het seizoen als één na laatste eindigde. Misschien was het te wijten aan het feit dat dit MO19-1 een mix was van een groot deel oud MO17-1 speelsters en een deel MO19-1 speelsters en daarom hét teamgevoel nog miste. Er was dus werk aan de winkel voor trainer Johan van Slooten en leider Dirk Beverlo in de aanloop naar de start van de competitie.

 

Na een late start van het seizoen vanwege uitstel van wedstrijden bleek er toch nog een vleugje hoop in een betere afloop in te zitten. De allereerste competitiewedstrijd tegen Urk MO19-1 werd op het Oostersportpark ruim gewonnen door de Harlingers. Met een 11-2 overwinning op de Urkers zette de Robbenmeiden direct een stempel op de competitie. Deze overwinning bleek geen gelukje te zijn want de wedstrijden die volgden tegen Heerenveense Boys, RVC en Joure werden gewonnen. Alleen ST FC Meppel/Alcides MO19-1 bleek voor Zeerobben, zoals verwacht, een moeilijke tegenstander te zijn. De eerste ontmoeting tussen beide teams dit najaar seizoen was gelijkwaardig. Toch wisten de meiden van Zeerobben er een overwinning uit te persen. De Harlingers wonnen met 1-0 van de Meppelaars. Het enige verlies voor de robbenmeiden was op Urk. Daar verloor MO19-1 van Zeerobben haar enige wedstrijd van het afgelopen najaar.

 

Na dit verlies maakten de Zeerobben het ruimschoots goed met een flink aantal doelpunten. Met ruime overwinningen op Joure, RVC en weer Joure met respectievelijk 7-1, 8-0 en 0-9 had Zeerobben een voorsprong opgebouwd van 3 punten en 14 doelpunten verschil op directe concurrent voor de titel ST FC Meppel/Alcides MO19-1. Met in principe nog één wedstrijd te spelen leek het duidelijk dat het najaarskampioenschap binnen was. Maar die ene wedstrijd moest nog gespeeld worden. Voor de Meppelaars een bijna onmogelijke taak om de titel te pakken. Naast winnen moesten de dames van Alcipel MO19-1 ook nog minstens 8 doelpunten meer maken dan de Robben. Uiteindelijk moest de wedstrijd op 27 januari gespeeld worden. Beetje raar om bijna aan het begin van het voorjaarsseizoen 2018 najaarskampioen te worden van 2017.

 

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Met een flinke delegatie werd er afgereisd naar Meppel. De meiden hadden er zin in en zagen de wedstrijd meer als een oefen- dan als een kampioenswedstrijd, want wat kon er gebeuren? De dames waren zo goed en wel in het groen-witte tenue gehesen toen het bericht kwam dat de hele wedstrijd niet doorging. Reden: er kon geen wedstrijdformulier ingevuld worden door leider Dirk Beverlo i.v.m. problemen bij het invullen van de wedstrijdformulieren in Sportlink. De leiding van Alcipel was duidelijk en wilde de wedstrijd niet doorlaten gaan terwijl Zeerobben had aangegeven om de wedstrijd te spelen en de formulieren later in te vullen.

 

Teleurgesteld gingen Zeerobben plus supporters weer richting Harlingen. Wat de consequenties zijn voor het niet doorgaan van deze wedstrijd is nog niet bekend. Op de club thuis in Harlingen werden de dames in ieder geval gehuldigd door jeugdvoorzitter Lieuwe Wesselius die de kampioensschaal en een aandenken aan het team uitreikte. Voor de leiding en betrokkenen waren er bloemen. Namens het team werd Dirk Beverlo bedankt met een bloemetje voor zijn inzet de afgelopen jaren. Het kampioenschap van dit Zeerobben MO19-1 gaat de geschiedenisboeken in als het eerste MO19-1 dat bij Zeerobben kampioen werd. Voor drie dames van het team was het ook een uniek moment, Alischa Sinnema, Inge Mulder en Desiree Bouma zijn in alle leeftijdscategorieën bij Zeerobben in ieder geval één keer kampioen geworden. D6M (MO13), MC1 (MO15), MB1 (MO17), VR1 en nu MO19. Een knappe prestatie van deze dames. Maar ook voor de andere dames een prestatie van formaat. Want niemand had verwacht dat het team in nieuwe stijl dit al zou bereiken. Speciale dank gaat uit naar enkele meiden van MO15-1, die een aantal wedstrijden de ploeg uit de brand hielpen als er een tekort aan speelsters dreigde.

 

Op 10 februari start het voorjaarsseizoen van 2018 voor de oudste junioren van de damesafdeling van Zeerobben. Op het Oostersportpark zal dan om 15.00 uur de aftrap zijn. Tegenstander… jawel, ST FC Meppel/Alcides MO19-1. Ook de andere meidenteams van Zeerobben starten op 10 februari met hun nieuwe voorjaarscompetitie. Het Zeerobben Vrouwen 1 was op 20 januari al begonnen. Zij wisten in Franeker met 2-3 te winnen van SC Franeker VR2 en afgelopen zaterdag werden de dames van DIVA’83 met 0-7 vakkundig de oren gewassen. Een sterke start van de 2de competitiehelft voor de senioren dames van Zeerobben.

 

Programma 3 en 10 februari

Datum en tijd

Thuis

Uit

3 februari

 

 

10.30 uur

Zeerobben MO15-1

DWP MO15-1 (oefen)

12.30 uur

SC Berlikum VR2

Zeerobben VR1

 

 

 

10 februari

 

 

08.45 uur

Zeerobben MO11-1

Black Boys MO11-1

11.15 uur

Zeerobben MO15-1

Leovardia MO15-1

11.15 uur

St. Annaparochie MO15-1

Zeerobben MO15-2

12.00 uur

Fc Harlingen VR2

Zeerobben VR1

12.15 uur

Zeerobben MO13-1

SJO DFC MO13-1

15.00 uur

Zeerobben MO19-1

ST FC Meppel/Alcides MO19-1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda