Nieuws

Waterscouts willen nu al stemmen

De Harlinger waterscouts werven al stemmen. Niet voor de komende raadsverkiezingen, maar een bijdrage uit een fonds van ING. “Door een stem uit te brengen kan elke Harlinger ons helpen een bedrag van € 1000 tot € 5000 binnen te slepen”, vertelt bestuurslid Chris Elsinga. “En het mooie is: je hoeft er de deur niet voor uit!”

In het kader van ‘Help Nederland vooruit’ selecteerde het landelijke ING Fonds in onze regio vijf projecten, die bedragen van € 1000 tot € 5000 gaan verdelen. Zo wil de bank lokale initiatieven ondersteunen.

 

De methode is simpel: hoe meer stemmen, hoe hoger het bedrag. “Ons project draait om de veiligheid te water”, lichten de waterscouts toe. “Door de ledengroei in de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld meer reddingvesten nodig. Verder moeten steeds meer leid(st)ers een instructeurscursus volgen en onze motorboot heeft een grondige opknapbeurt nodig om in noodgevallen een betrouwbaar vangnet te zijn. Het ING Fonds pikte dit project eruit, misschien wel omdat ze ook graag iets voor de jeugd doen.”

 

In de tussenstand, een week geleden, hadden de waterscouts de koppositie. “Hartstikke mooi,” zegt Chris Elsinga, “maar we zijn nog niet bij de eindstreep. Daarom vragen we alle Harlingers ons te steunen. Met een paar muisklikken help je ons naar, wie weet, het hoogste bedrag van € 5000. Dat zou fantastisch zijn!”

Stemmen kan tot en met zondag. Op 10 maart wordt bekendgemaakt welke projecten welk bedrag hebben gewonnen. Het aantal geworven stemmen geeft daarbij de doorslag. Wie zijn stem wil uitbrengen kan dat doen op www.helpnederlandvooruit.nl/doel/harlinger-waterscouts.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda