Nieuws

Vijf themapleinen tijdens Tall Ships Races

HARLINGEN – De Tall Ships Races, van 3 tot en met 6 augustus in Harlingen, krijgen vijf themapleinen voor jong en oud.

Beachplein

Op het evenemententerrein komen in totaal drie podia. Aan de Willemshaven komt een Beachplein waar The New Horizon Stage het middelpunt wordt, met muziek en daarnaast foodtrucks en een lifestyle markt.

 

Ambachtsplein

Naast het Beachplein komt het Ambachtsplein. Oude ambachten worden tentoongesteld, zoals nettenboeters en een oude taanderij.

 

Kidsplein

Tijdens kinderspeelweek Spijkerstad maken kinderen een piratenschip, dat tijdens de Tall Ships Races het middelpunt wordt van het Kidsplein. Op het Kidsplein worden de kinderen vermaakt door Jack Sparrow, leren ze mastklimmen en worden verhalen van vroeger voorgedragen.

 

Duurzaamheidsplein

Het thema duurzaamheid krijgt tijdens The Tall Ships Races Harlingen een bijzondere plek. Op het Duurzaamheidsplein komt The Solar Stage en daarnaast verschillende bedrijven en organisaties die hun bijdrage aan verduurzaming presenteren. Ook is er een Education Center, waar duurzaamheid een grote rol speelt en lokale organisaties zichzelf presenteren.

 

Cinemaplein

Richting het centrum komt het Cinemaplein waar op grote beeldschermen avonturen worden getoond van verschillende schepen en reisverhalen van de kapiteins. ’s Avonds kunnen de bezoekers onder de sterren genieten van verschillende maritieme films.

 

Net als vier jaar geleden komt op de kop van de Willemshaven het hoofdpodium The Harbour Stage. Dé locatie om te genieten van de Sail In en Sail Out, maar ook de muzieklocatie waar verschillende acts komen optreden.

Shantykoren zullen zeker niet ontbreken tijdens dit maritieme festijn. Aan de Zuiderhaven zullen twintig shantykoren uit heel Nederland optreden, tijdens het Shantykorenfestival.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda