Nieuws

Schoonheidssalon Rona 35 jaar

Schoonheidssalon Rona zit sinds 1983 op Kleine Voorstraat 93 te Harlingen (het pand waar vroeger banketbakker Pasma in zat). Het 35-jarig jubileum wordt dit jaar met diverse acties gevierd door Robertha Gerbenna van der Weg, beter bekend als Rona.

Robertha Gerbenna van der Weg in haar Schoonheidssalon Rona. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Door Ubbo Posthuma

 

Haar wieg stond in het Brabandse Oudenbosch. Maar dat is bijna 62 jaar geleden en hierdoor is haar zachte g bijna verdwenen. “Alleen als ik kwaad ben hoor je hem nog”, lacht Robertha.

Het gezin verhuisde voor het werk van haar vader naar Beetsterzwaag. Rona volgde haar opleiding in Groningen en begon in 1974 een zaak in Leeuwarden, om in 1980 te kiezen voor Harlingen, waar ze in de Bosboom Toussaintstraat haar nieuwe praktijk begon.

 

In 1983 zette ze een belangrijke stap, door het pand op de Kleine Voorstraat 93 te betrekken, wat een hele verbetering betekende. Nu kon ze producten als cosmetica en parfums in de winkel etaleren en er werden verschillende studio’s gerealiseerd. Onder meer de schoonheidssalon, huidverzorging, zonnebank en een fotostudio.

 

Rona haalde haar vakdiploma’s, ‘International Cidesco’ te Amsterdam en ‘STIVAS’ te Den Haag, en ze bouwde een grote klantenkring op. Zelfs voormalige klanten uit Leeuwarden kwamen langs. Door de toenemende klandizie nam ze in 1985 verschillende gediplomeerde werknemers en stagiaires aan, die het zelfde vak leerden. Veel stagiaires en werknemers zijn ook een eigen bedrijf begonnen.

 

Inmiddels is schoonheidssalon Rona uitgegroeid tot een centrum met heel veel mogelijkheden op cosmeticagebied. Zo is er een infrarood cabine, Turkse stoomcabine, zonnebank, lichaam- en gezichtsbehandeling, massage, manicure en pedicure, huidverbetering, en ‘botox’, wat door een cosmetische arts wordt gedaan. Rona biedt ook diverse geurtjes in het hogere segment. Deze bevatten minder water en alcohol en meer pure oliën. Bij vakantiegangers in Harlingen is haar naam en faam inmiddels ook al bekend. “Zij kopen heel vaak die mooie parfums. Ook krijgen we bestellingen via internet en dan sturen we de producten op.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

Omdat de zaak nu het 35-jarig jubileum viert, zijn er het hele jaar leuke acties. Iedere maand een andere actie. Zo stond januari in het teken van de zonnebank. Onder het motto ‘Voor 10 euro in mijn hand, kun je twee keer zonnen in dit koude land’ konden klanten twee keer gebruikmaken van de zonnebank. Ook in februari staat er weer een actie op het programma. Houdt de Harlinger Courant dan ook goed in de gaten.

Het liefst heeft RONA dat klanten vooraf even een afspraak maken. “Je loopt dan niet het risico, om bijvoorbeeld voor een bezette zonnebank of schoonheidssalon te moeten wachten.”

Rona is beriekbaar via 0517-414860 of 06-53772398.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda