Nieuws

Opening ’t Wrotters Dokje bij Harlinger scouts

Ook bij scouting Harlingen werd afgelopen zaterdag NLdoet georganiseerd. Een aantal landscouts, waterscouts en leden van ‘de Ontdekkers’ waren aanwezig samen met een groep vrijwilligers.

(Foto: HC - Ubbo Posthuma)

In de nieuwbouw waren Hepco, Bonne en Harm druk bezig met het verder afwerken van het binnenwerk. Enkele  bestuursleden en enkele vrijwilligers van SHSH brachten de zaken voor de lunch boven en gingen aan de slag met de voorbereiding. Eke, Barbara en twee ouders hielpen met brood smeren. Na de opening konden leden van de groepen en de vrijwilligers een briefje pakken met daarop een klus en aan de slag gaan. Ook bij ‘de Ontdekkers’ werd druk gewerkt en het begon lekker te ruiken naar schoonmaakmiddelen.

Het was aardig druk en veel jongeren en ouderen waren druk met vele klussen. Rond twaalf uur werd iedereen verzameld om te gaan eten. De broodjes, brood, salade en soep liet men zich goed smaken. Het meeste van het gesponsorde eten ging dan ook schoon op.

 

Aan het begin van de middag werd iedereen naar buiten gevraagd, en kon het officiële deel beginnen. Henk van der Heide heette als voorzitter van SHSH iedereen welkom. Henk gaf het woord aan Hepco van der Zee en Hepco bedankte de vaste werkgroep die zeer regelmatig is komen werken aan de nieuwbouw. Allen kregen een pluimduim uitgereikt door Hepco en Henk. Hierna nam Henk het woord en bedankte Dirk Westerloo voor zijn werk in de stichting SHSH. Tot zijn verrassing kreeg ook Hepco een pluimduim voor al het werk aan bijvoorbeeld de tekentafel en andere bezigheden.

Harm Wouthuis werd nu gevraagd de ladder te beklimmen en het karton te verwijderen zodat de nieuwe naam zichtbaar werd. Het viel niet mee het karton te verwijderen en na wat trekwerk kwam de naam op een prachtige grote dwarsdoorsnede van een boom tevoorschijn. Het gebouw heet ’t Wrotters Dokje. Een verwijzing naar al die harde werkers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Vervolgens werd wethouder Hein Kuiken gevraagd de sleutel van het nieuwe gebouw om te draaien en zo het gebouw als open te verklaren. Maar eerst hield wethouder Hein een mooi betoog over hoe hij de vooruitgaan ziet bij de scoutinggroepen en hun mooie plek aan de Kanaalweg. Ook veel lof voor de vrijwilligers. Na het openen van de deur nodigde Hein iedereen naar binnen en met succes. Van de RegioFryslân kreeg de stichting 100 euro cadeau om een mooi bord aan de buitenkant van het gebouw te plaatsen.

De tweede groep, die om 13.00 startte was iets groter dan de morgengroep. Kasten kwamen leeg en werden verschoven en soms verhuisd naar een andere plaats. De kampvuurplek werd onder handen genomen en er komt een afdak op het pionier-houthok zodat dat voortaan droog ligt. Ook op het speelveld ging men verder waar men gebleven was. Na het opruimen en de afwas konden de leden en vrijwilligers van de Stichting Huisvesting ook naar huis. De vele vrijwilligers werkten stug door tot een uur of drie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda