Nieuws

Open dag openbaar onderwijs Harlingen

Woensdag 21 maart houden de drie openbare Kindcentra ’t Wad, Het Noorderlicht en Middelstein hun jaarlijkse open dag. Met ingang van 1 januari 2018  maken deze drie Kindcentra, die voorheen onder de stichting openbaar basisonderwijs Harlingen vielen,    deel uit van een groep van nog elf scholen in Sneek van stichting Odyssee. Met de toevoeging van de Harlinger scholen komt het totaal van Odyssee op veertien.

Op de open dag staan de deuren van alle lokalen open en willen leerlingen en team bezoekers een kijkje gunnen in hun Kindcentrum waar alle kinderen van 0 t/m 12 jaar zich in een veilige en uitdagende omgeving volop kunnen ontwikkelen.  Wilt u dus weten hoe er in deze Kindcentra wordt gewerkt of wilt u sfeer komen proeven, dan bent u vanaf 8:30 van harte welkom.

 

Elke locatie biedt een inhoudelijk aantrekkelijk programma. Op ’t Wad staat het sociaal emotioneel welbevinden van de leerlingen samen met sport en bewegen hoog in het vaandel. Hier staat net als op Middelstein, de enige drietalige school in Harlingen en omstreken, de gehele ochtend in het teken van de jaarlijkse Grote Rekendag. Na een gezamenlijke opening houden de leerlingen van de groepen 1 t/m 8 zich de gehele ochtend bezig met allerlei gevarieerde en uitdagende rekenopdrachten.

Op ’t Wad is ook aandacht voor een gezonde leefstijl. Aan alle bezoekers wordt dan ook een heerlijke gezonde amuse van aardbei, mango en kiwi geserveerd. ’s Middags kunt u een kijkje nemen in de gymzaal van ’t Wad waar de vakleerkracht bewegingsonderwijs gymlessen aan het geven is en kunt u overal even binnenlopen.

Op het Noorderlicht, met als profiel lab, podium en atelier, kunt u elke drie kwartier een andere groep bezoeken. Zo krijgt u een mooie indruk van het gevarieerde aanbod van onder andere sport en muziek. U kunt bijvoorbeeld ook zien hoe het maken  van een mindmap werkt en hoe het leesproces in groep 3 verloopt. Op het  staat ook de koffie voor u klaar.

U bent in alle drie de Kindcentra ook van harte welkom op de Voorschool, de opvang en de BSO. Naast ouders zijn ook opa’s, oma’s, tantes enzovoort van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda