Nieuws

Kunstwerk van de Maand

Iedere maand kiest de Stichting Kunstuitleen HA-15 een Kunstwerk van de Maand. Marja Driessens-Diessel kiest een kunstwerk van Madelief Buisman, getiteld ‘Vertederend’, als kunstwerk van de maand februari 2018.

Marja: “Madelief heeft in de korte tijd dat zij bij de Kunstuitleen is aangesloten veel indruk op mij  gemaakt met haar bijzondere werk. Zij combineert veel verschillende technieken en ontwerpt hiermee veelal abstracte werelden, voorzien van veel kleur. Soms met sterke contrasten, zoals zwart met rood of zwart met geel, maar het gekozen werk is wat ingetogener qua kleurgebruik, maar daardoor zeker niet minder sterk. Het accentueren van de grillige vormen van aquareleffecten door fineliner en inkt zorgt ervoor dat je eigen fantasie enigszins geleid maar zeker ook geprikkeld wordt. In het gekozen kunstwerk zie ik een onderwaterwereld, maar of dat zo door de kunstenaar bedoeld is: geen idee. De kleuren in combinatie met de vormen laten je door deze ‘wereld’ heen dwalen, met als mogelijkheid een luchtbel naar boven. Je blijft kijken en vooral ontdekken.”

 

Madelief Buisman is beeldend kunstenaar uit Drachten. Ze volgde diverse opleidingen, waaronder Creatieve Therapie, Master Class Talens en de Klassieke Academie Groningen. Ze gebruikt verschillende soorten technieken en ze gebruikt ook vaak deze technieken door elkaar. De laatste tijd is ze steeds grafisch bezig, zoals etsen en linodruk, maar die combineert ze ook met aquarel en ecoline. Daarbij drukt ze op papier dat ze zelf geschept heeft. Haar mentale en fysieke ervaringen vormen het startpunt voor haar werk. Men kan haar werk zien als een dagboek: ze zijn persoonlijk en gaan over het innerlijke.

Afgelopen jaar exposeerde ze onder meer in Zweden in een galerie in Phillipstad, in Koudum in Galerie Lytse Skientme en in Drachten in de Lawei. Verder nam ze deel aan Kunstroute Smallingerland, Vakwerk Bergum, Kunstroute Opsterland in Nij Beets en Bakkeveen en aan de Atelierroute in Harlingen.

 

Heeft u belangstelling voor het werk van Madelief Buisman? Haar werk en dat van een dertigtal andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. Voor een persoonlijk advies kunt u terecht bij de vestiging van de Kunstuitleen in Lokaal 1 van Gebouw Nieuw Zuid op Irenestraat 2 in Harlingen op vrijdagen van 12.00 tot 16.00 uur. Ook kunt u werk lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda