Nieuws

Dubbel-NK dammen in Harlingen

HARLINGEN - Van 4 tot en met 13 april wordt er in het stadhuis van Harlingen een dubbel Nederlands kampioenschap dammen gehouden. Twaalf kandidaten spelen het Nederlands kampioenschap internationaal (‘Hollands’) dammen. Van 9 tot en met 13 april komt daar het Eerste Open Nederlands Kampioenschap Fries Dammen bij.

Het verschil tussen de beide damvarianten zit in het slaan: bij internationaal of Hollands dammen wordt alleen diagonaal geslagen, bij Fries dammen diagonaal, horizontaal en verticaal.

Het ‘Hollandse’ dammen wordt sinds het eind van de 19de eeuw in internationaal verband gespeeld. De laatste tien jaar is het Fries dammen ook doorgebroken als internationale denksport. Met name de smalle remisemarge en het uiterst complexe eindspel maken Fries dammen populair bij denksporters over de hele wereld.

Het dubbel-NK is de vrucht van een unieke samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Dambond, de Stichting WFD en de demeente Harlingen. Burgemeester Roel Sluiter ontvangt de spelers officieel op dinsdag 4 april. Ook zullen Harry Otten, bekend als oud-weerman en tevens voorzitter van de FMJD (Werelddambond) en Ebbo de Jong, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Dambond, de aanwezigen toespreken. Om 13.00 uur zal burgemeester Sluiter het toernooi openen door de eerste zet te verrichten in de raadszaal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda